Imatge de tres dones ben abrigades fora d'un centre comercial i anant de compres

Ni Decathlon ni Zara: la cadena de botigues on els catalans compren més roba

Aquesta cadena s'ha guanyat el primer lloc pel nombre de clients que reuneix

Abans les cadenes de moda low cost tenien força èxit i, avui dia, encara en tenen. Al final, l'actual situació econòmica obliga a apostar per peces que no suposin un pessic important a les nostres carteres. I com es podia esperar, els clients no han trigat a posicionar-se a favor de les cadenes més econòmiques.

Un fet que ha implicat que l'imperi de les marques de roba més conegudes, com Zara o Decathlon, es vegin amenaçades. Així ho demostren les darreres estadístiques, les quals mostren les clares preferències dels usuaris.

Primark aconsegueix molt més compradors

El gegant low cost, Primark, s'ha fet amb la posició a què aspiren tots els comerços de roba. Parlem del rànquing que posiciona les cadenes que més compradors reuneixen de forma anual.

I en aquest cas, la cadena irlandesa ha aconseguit passar per sobre de Decathlon i Zara, recuperant així la posició que va perdre durant la pandèmia. Com que no comptaven amb un E-commerce, és a dir, compra en línia, les seves vendes van haver de fer front a un període en què els seus clients no podien acudir als establiments. Durant un temps, va ser Zara, marca insígnia d'Amancio Ortega i Inditex, la guanyadora respecte al nombre de compradors.

Cartell de Primark a la façana d'una botiga
Primark s'ha alçat amb l'or gràcies als clients | Agència

Tot i això, el temps ha demostrat que Primark s'ha recuperat favorablement. Sense anar més lluny, la cadena va tancar el 2022 amb més de deu milions de clients. Una xifra que poques cadenes poden presumir d'assolir. Per això, s'ha posicionat al top 1 amb un total de 10,2 milions de clients espanyols, un 3% més que durant el 2021.

I sembla que seguirà així força temps, ja que compta amb una alta fidelitat de clientela, al mateix temps de preus molt competitius. Per si no n'hi hagués prou, compta amb una gran varietat d'articles a disposició dels usuaris, així com grans establiments. Tots aquests factors han acabat sent clau perquè els espanyols, any rere any, vulguin continuar comprant a les botigues.

La posició d'altres cadenes conegudes

És cert que Primark pot presumir de números molt interessants, econòmicament parlant, però no és l'única cadena amb el suport del públic. Segons les estadístiques, Decathlon i El Corte Inglés estan quasi al mateix punt de vendes, ja que es troben en segona i tercera posició, respectivament.

Tot i que cal destacar, que malgrat els seus bons números, encara no han aconseguit superar la xifra de 10 milions de compradors, com sí que ha fet la cadena irlandesa de moda.

Façana de l'establiment Decathlon a Tamaraceite
Decathlon és molt a prop d'alçar-se amb el lloc de Primark | Agències

Carrefour, que compta amb una favorable cinquena posició, s'ha vist afectada per una important caiguda de posicions, ja que l'any passat era la quarta. Un efecte que han patit altres cadenes com Lidl, H&M o C&A, com declara el mitjà Moda Es .

En el cas d'Amazon, per exemple, el gegant de la venda en línia, pot presumir d'haver guanyat més adeptes. I és que la coneguda companyia ha aconseguit augmentar el nombre de compradors, considerablement, en tan sols 2 anys.

Si parlem estrictament de moda, el rànquing, de major a menor nombre de compradors, es queda així: Primark, Decathlon, El Corte Inglés, Zara, Carrefour, H&M, Amazon, Lefties, Lidl, Stradivarius, Pull&Bear, Springfields, Shein , Sprinter i Mango .

El rànquing compta amb noves incorporacions

L'estadística també demostra que altres cadenes de roba han ressorgit de les cendres i han obtingut una bona posició al rànquing. Parlem del cas de Shein, que ha obtingut la posició 14 pels seus quatre milions de clients.

Pop-up Barcelona
Shein a la posició 14 del rànquing de vendes | EP

I Mango, una altra cadena de moda molt coneguda a l'Estat, s'ha fet amb la posició del segon grup de distribució de moda més gran. Tot això, possible gràcies als 3,6 milions de clients anuals.