Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un carro de la compra.

Decisió desesperada de Mercadona amb els carrets de compra de les seves botigues

La cadena valenciana espera acabar amb un problema molt comú a les botigues

Mercadona s'ha vist a l'obligació de prendre una decisió. I de moment, s'espera que afecti la majoria de botigues. Després de molt de temps sent testimoni del que passa als establiments, la cadena valenciana ha decidit plantar cara un important problema: el robatori de carrets.

Aquesta sostracció, lluny de ser casual, passa des de fa anys i, no només a Mercadona, sinó en moltes altres cadenes de supermercats. Per això, no seria estrany que aquestes últimes es plantessin, com ja ho ha fet la cadena de Juan Roig.

Mercadona implantarà un sistema antirobatori a les cistelles de la compra

Des que Mercadona va obrir les portes, els seus productes no han estat les úniques temptacions existents per als clients. I és que, sigui per mandra, descortesia o per guanyar diners, nombrosos usuaris s'han acabat emportant un carro de la compra per a casa, quan és un servei que la cadena en cap moment ofereix.

Per això, la cadena ha decidit implantar un sistema antirobatori, també conegut com a retenidor de carros o CartControl. D'aquesta manera, els carrets tenen un dispositiu que permet bloquejar les rodes d'aquest, en el cas que estigui lluny del supermercat. Així, els que es vegin temptats a sostreure un carret, no podran fer-lo servir més enllà de la "frontera" que Mercadona com a lícita.

carret de la compra
Els carrets es bloquejaran quan estiguin fora de les botigues | Getty Images

Per dur a terme la instal·lació d'aquest sistema de seguretat, Mercadona ha col·laborat amb l'empresa Storequip, que ha estat encarregada de proveir la cadena valenciana amb els dispositius necessaris. I encara que es desconeix quants carrets compten amb aquest sistema, sí que se sap que són a la majoria dels seus establiments.

En conseqüència, la cadena valenciana espera que la quantitat de sostraccions que es donen a les botigues disminueixi considerablement. No només per comoditat dels clients, sinó perquè cada carret que desapareix es tradueix en una important pèrdua econòmica per a la companyia.

Com funciona el sistema CartCrontol a les cistelles?

Amb relació al mecanisme del CartControl, cal destacar que és molt simple. Cada carro, al qual se li hagi implementat aquest sistema, disposa d'uns sensors que permeten detectar quan es troben fora de la botiga Mercadona.

Gràcies al senyal de bloqueig per radiofreqüència codificada amb què compten, els carrets compten amb l'autonomia de poder fer saltar un cep o bloquejar directament algunes de les seves rodes. I si et trobes amb un carro bloquejat, hauràs de tornar-lo a on el carret considera "perímetre de seguretat" perquè torni a estar operatiu.

carret de la compra
Per desbloquejar-lo, el consumidor haurà de tornar-lo a portar a la botiga | Getty Images

Primer va ser el sistema de la moneda, després el sistema antirobatori...

Encara que pugui semblar sorprenent, aquesta no és l'única mesura que tant Mercadona com altres supermercats van implantar a les botigues. Des de fa anys, és possible trobar-se amb carrets que només són funcionals quan se'ls ha inserit una moneda prèviament.

I malgrat el desconcert que pugui provocar entre els clients, la raó principal que sustenta aquest tipus de sistema és la de frenar els robatoris. La majoria de cadenes de distribució creia que si el consumidor es veia obligat a inserir una mica de valor, aquesta acció despertaria el seu costat més civilitzat.

Per això, la majoria de supermercats no acceptaven monedes petites, sinó aquelles de 50 cèntims. euro o 2 euros. Al capdavall, es tracta de monedes més grans, per les quals un sent més estima i les vol recuperar.

Tot i això, com popularment es diu, "feta la llei, fet el parany". I els clients han trobat la manera d'estalviar aquesta moneda mitjançant diferents tàctiques: usant monedes o fitxes de plàstic, claus arrodonides, clauers amb monedes de metall...

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!