Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un cafè per emportar

L'OCU indica quin és el millor cafè mòlt de supermercat: val menys de 4 euros

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha analitzat 25 cafès diferents

Milions de persones a tot el món no dubten a confirmar que només aixecar-se necessiten prendre cafè per activar-se. I no un qualsevol, un ric i bo. Si tu et trobes entre aquelles, t'interessarà conèixer un estudi recent que ha dut a terme l'OCU sobre aquesta beguda.

En concret, aquesta organització ha realitzat una anàlisi d'un total de 25 cafès diferents. Fruit del mateix ha determinat quin és el millor cafè mòlt de supermercat. I, saps què? Està a la venda per menys de 4€.

Vols saber quina és? T'ho presentem a continuació.

El millor cafè mòlt de supermercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris és freqüent que faci estudis sobre diferents productes i elements del nostre dia a dia. Així, per exemple, recentment en va dur a terme un que li va permetre determinar quin és el millor detergent del mercat.

Ara s'ha centrat en l'àmbit de l'alimentació i ha volgut conèixer quin és el cafè mòlt amb millor valoració que podem comprar. Per això, ha analitzat a fons 25, 12 barreja i 13 de torrat natural, que han estat tastats per experts. Professionals aquests que han valorat aspectes com ara el sabor, el color, l'aroma, la intensitat, la quantitat de cafeïna...

Cafè
Experts han analitzat a fons els 25 articles estudiats | TWITTER @SANAPOFRANCESCO

Partint de tots aquests paràmetres s'ha arribat a una conclusió. I és que els tres millors, els que poden ser anomenats Compra Mestra per la relació qualitat-preu que tenen, pertanyen a marques blanques.

El que aconsegueix la primera posició del rànquing, amb 77 punts, és l'Auchan dels supermercats Alcampo. D'aquest article t'interessa conèixer que és barreja i que es pot comprar per 1,45€ el seu envàs de 250 grams. Conté 168 mil·ligrams de cafeïna per tassa.

Cafè Auchan d'Alcampo
Auchan d'Alcampo ha estat el més ben valorat entre els tres qualificats com a Compra Mestra | Catalunya Diari

La medalla de plata, per part seva, és per al cafè de la marca Carrefour, que ha aconseguit 76 punts. És natural i està a la venda per 1,75€ el seu paquet de 250 grams. Si escau, cal destacar que té 176 mil·ligrams de cafeïna per cada tassa.

I la medalla de bronze ha recaigut a Markus d'Aldi, que ha obtingut 74 punts. Aquest és mòlt natural i el seu envàs de 250 grams està disponible per 1,49 €.

Altres cafès a tenir molt en compte

En aquest estudi també s'han destacat altres cafès que, encara que estan fora de l'anomenada Compra Maestra, mereixen ser tinguts en compte per la qualitat. Aquest seria el cas, per exemple, del Lavazza Cafè Molido Crema i Gusto Classico.

Es tracta d'un article que es pot trobar als supermercats per un preu que està entre els 3 i els 3,29 € l'envàs de 250 grams. Cal saber a més que aquesta marca pertany al grup italià Lavazza, amb seu a Torí i que està especialitzat en el món del cafè.

Cafè Auchan d'Alcampo

I també s'ha posat èmfasi a ressaltar el Fortalesa Cafè Molido Barreja. Article que es pot comprar al supermercat per uns 2,80 € el seu paquet d'un quart de quilo.

Cafè Fortaleza Molido Barreja
L'OCU ha destacat igualment el cafè Fortalesa Molido Barreja | Catalunya Diari

Així mateix, l'organització ha aprofitat per recordar que es poden prendre fins a 400 mil·ligrams de cafeïna al dia, segons l'EFSA. Aquesta és la quantitat màxima que se'n pot ingerir sense perjudicar la salut. Per això aconsella no excedir-la i per això aconsella mirar bé quina quantitat d'aquesta substància aporta cada varietat de cafè per tassa.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!