Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'unes cireres.

La deliciosa fruita de temporada que està plena de vitamina C i agrada a tothom

Aquesta és la fruita més popular del moment i que té molts beneficis

La primavera és una de les estacions més esperades de l'any. Amb ella arriba a poc a poc la calor, el bon temps i el canvi d'hora, cosa que també vol dir que hi ha més hores de llum.

Així doncs, és hora de preparar les nostres cuines per rebre els aliments d'aquesta temporada. Entre ells, hi ha una fruita plena de vitamina C i molts altres beneficis. De fet, el seu sabor i la seva textura l'han convertit en una fruita molt estimada per gairebé qualsevol persona.

La deliciosa fruita de temporada que és plena de vitamina C

Ens estem referint a una de les fruites més consumides a tot el món: la cirera. Com ja sabràs, és el fruit del cirerer, un arbre de la mateixa família botànica que el préssec, l'albercoc i la pruna.

El primer que cal ressaltar de les cireres és el seu alt contingut en vitamina C. Es tracta d'un element molt important per al funcionament correcte del nostre organisme, però que gairebé sempre associem als cítrics. La vitamina C és essencial per al correcte creixement i reparació dels teixits que tenim al cos.

Imatge d'un conjunt de cireres.
Les cireres estan plenes de vitamines i beneficis | Getty Images

A més de la vitamina C, també és plena de l'A: és a dir, són una excel·lent font de betacarotè. Aquesta té uns efectes molt positius al nostre cos, entre els quals destaca la cura de la pell. Les cireres també ajuden a prevenir l'envelliment gràcies als antioxidants i les sals minerals que conté: ferro, calci, magnesi i potassi, etc.

Aquests són altres dels beneficis de les cireres

Les cireres contenen fibra, que té una funció depurativa a l'organisme de les persones i facilita el trànsit de l'intestí. A més, contenen molta aigua, per la qual cosa també ens ajuden a mantenir-nos hidratats.

D'altra banda, també és important destacar que les cireres poden afavorir a eliminar l'excés de toxines al cos. I és que poden ajudar a prevenir possibles retencions de líquids.

Imatge d'un conjunt de cireres.
Les cireres són compatibles amb la majoria de dietes | Getty Images

Entre els seus beneficis no hi ha dubte que és una fruita ideal per a aquelles persones que estan a dieta, ja que contenen poques calories. A més, ajuden a controlar la sacietat, per la qual cosa és molt adequada per a les persones que estan intentant perdre pes.

Quants tipus i varietats de cireres hi ha?

És evident que no totes les cireres són iguals. La quantitat de varietats és molt àmplia i cadascuna té les seves pròpies característiques. N'hi ha de diferents mides i per a tots els gustos: des de les més dolces fins a les que són molt àcides.

Al mercat podem trobar cireres de diferents tons de color, des de vermell brillant fins a un granat molt fosc, gairebé negre.

Les que solen agradar més són les picotes, originàries de la Valle del Jerte. Doncs, és una varietat exquisida, de color vermell molt fosc i sense pèndol. I és que allò que les diferencia de les altres i les fa populars és la seva textura carnosa i el seu sabor dolç i intens.

Com podria passar amb qualsevol altre tipus d'aliment, l'excés de cireres no és gens bo, per això sempre l'has de menjar en moderació. Intenta sempre portar una dieta sana i equilibrada. I, si tens algun dubte, no triguis a consultar amb un nutricionista, ell et donarà els millors consells possibles.