Un mosquit picant una mà

Els 10 fàcils trucs per espantar els mosquits de casa teva que funcionen realment

Amb l'arribada de l'estiu, les picades de mosquit es poden convertir en un malson

Amb l'arribada de l'estiu i el bon temps, els mosquits ja estan a punt d'arribar. Sembla que aquestes nits relaxants i tranquil·les d'estiu estan amenaçades per la seva molesta companyia. Tot i que les picades del mosquit comú no tenen cap perill, poden arribar a ser un autèntic malson.

A l'estiu és quan més ve de gust dormir amb la finestra oberta, per refrescar el màxim possible el dormitori. Però aquests insectes no perden ni una oportunitat per entrar a casa i picar-nos. Afortunadament, hi ha alguns trucs que realment funcionen per espantar els mosquits i que et descobrim a continuació.

Els 10 trucs que funcionen per espantar els mosquits

Més enllà dels insecticides, que ens poden arribar a irritar els ulls i el nas, hi ha trucs que realment funcionen contra els mosquits:

1. Utilitza mosquiteres

Potser és la solució més simple que existeix, però també la més eficaç si no vols que aquests insectes envaeixin casa teva. Malgrat que és una de les opcions més cares, la veritat és que la seva instal·lació és molt eficaç per mantenir la teva casa lliure de mosquits.

Molts mosquits sobre la pell
Els mosquits són un malson a l'estiu | Getty Images

A més de prohibir la seva entrada, també és ideal per ventilar la casa i estar frescos durant les hores més caloroses del dia. D'aquesta manera, evitaràs la preocupació que puguin entrar insectes i a més podràs estalviar a la factura de la llum.

2. El te de llimona

Aquesta beguda és capaç d'espantar diversos insectes (entre ells els mosquits), i és una mesura força efectiva. Pots emprar el te de llimona de diverses maneres. Per exemple, col·locant-lo a prop de les finestres, al lavabo o a la cuina. També pots i fregar-te'l directament per la zona on tinguis una picada. D'aquesta manera reduiràs la picor i podràs desinfectar ferides, en cas que en tinguis.

3. El vinagre

Si hi ha un producte comú que no agrada gens als mosquits, aquest és el vinagre. A causa de la seva naturalesa àcida, el vinagre resulta força eficaç per espantar aquests molestos insectes. Pots preparar un repel·lent o col·locar un got de vinagre sobre la zona que vulguis mantenir fora de perill dels mosquits.

Molts mosquits a l'aigua
Als mosquits no els agrada l'olor del vinagre | Getty Images

 

4. Encens

Alguns tipus d'encens, sobretot els elaborats amb plantes o olis essencials, són una bona opció per mantenir allunyats els mosquits.

Les aromes com la famosa citronel·la actuen com a inhibidors d'aquests insectes. Així que ja saps, si a més de donar-li un toc de frescor a casa teva vols mantenir allunyats els mosquits, l'encens és ideal.

5. Atrapa mosquits casolà

Una altra opció força pràctica i econòmica és fer el teu propi atrapa mosquits casolà. Per això necessitaràs sucre, aigua, llevat i una ampolla de plàstic. El primer pas és tallar l'ampolla deixant el coll en forma d'embut.

Una mà amb tres mosquits morts
Les picadures dels mosquits comuns són molestes, però no perilloses | Getty Images

Després escalfa 20 cl. d'aigua amb sucre i deixa-ho refredar a la part de l'ampolla tallada. A continuació afegeix-li un gram de llevat i recobreix la part baixa de l'ampolla amb una tela negra. Així de senzill!

6. Compte amb els objectes brillants!

Si alguna cosa crida l'atenció dels insectes és la brillantor. Evita utilitzar peces de roba o objectes que siguin massa lluminosos i puguin atreure la seva atenció. A més, vigila de deixar llums encesos, ja que poden confondre la seva orientació i no marxaran.

7. Oli d'eucaliptus

L'oli d'eucaliptus és un excel·lent repel·lent natural per als mosquits. Com que posseeix una aroma desagradable, fan que aquests se'n mantinguin allunyats. Si vols evitar les picades, posa unes gotes en un got i mantingues-lo a prop quan vagis a dormir.

8. Olors que els molesten

Hi ha moltes olors que són força incompatibles amb els mosquits. El gran avantatge d'aquesta opció és que, a més de mantenir-los lluny de tu, aportarà una aroma genial a casa teva.

Imatge d'una planta de lavanda
L'olor que desprèn l'espígol espanta els mosquits | Getty Images

El romaní o l'espígol són una bona opció. Aquestes plantes agraden a la majoria de persones, però els mosquits les odien. Perfuma casa teva i fes que desapareguin!

9. Llimona

Com hem comentat anteriorment, la llimona pot ser el teu gran aliat per evitar els mosquits. Talla una i afegeix-li uns claus. Si el col·loques a aquells llocs on necessites més tranquil·litat, veuràs que la presència d'aquests invasors no et molestarà més.

Un mosquit sobre la pell
Els mosquits són molt sensibles a olors i sabors | Getty Images

 

10. Vitamina B

Aquesta opció és la més completa sens dubte, ja que a més d'aconseguir allunyar-te'n estaràs reforçant el teu organisme amb vitamina B. El consum de llenties o ametlles aconsegueix crear substàncies al teu cos que són incompatibles amb els mosquits. D'aquesta manera, si algú aconsegueix picar-te, segurament no voldrà tornar a fer-ho.