Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
xef Dani García a la cuina

El xef Dani García va renunciar a 3 aliments per aprimar-se fins a 14 kg

Tot i que li va costar renunciar-ne, el seu canvi físic comença a ser notable

Començar una dieta no és fàcil, ja que exigeix sacrifici i força de voluntat. El fet de renunciar a plaers immediats fa que sigui difícil de mantenir, ja que els resultats visibles són a mitjà i llarg termini.

Però hi ha exemples que serveixen d'inspiració, com ara Dani García. El xef compta amb diversos restaurants distribuïts a diferents punts del país, cosa que li ha suposat una dificultat afegida a l'hora de seguir una rutina saludable.

Tot i així, la motivació i la constància s'han interposat, i encara que ha resultat força difícil renunciar a certs hàbits i aliments, Dani està orgullós dels resultats obtinguts fins ara.

El repte de perdre 14 quilos en 9 mesos

Garcia s'ha proposat el repte de posar-se en forma i perdre pes en un període de nou mesos. Per això, ha hagut de modificar el seu estil de vida i molts dels seus hàbits. Però no ho ha fet sol, ja que tant l'entrenadora i coach Judit Abaraca com la nutricionista esportiva Martina Rebull han estat grans pilars d'ajuda.

L'objectiu estava definit. El xef pretenia corregir els patrons d'alimentació i fer activitat física de força i mobilitat. Tot i això, hi havia una situació que dificultava l'objectiu: Dani és cuiner. Aquest fet va suposar un gran desafiament, ja que estar tot el dia preparant menjar i degustant nous plats era sinònim d'ingerir força calories.

Xef Dani García a RTVE
Dani García va haver de fer sacrificis per perdre pes | RTVE

Però això no va ser suficient per frenar el propòsit, així que, amb esforç i motivació, Dani va acceptar el repte. Això sí, va haver de deixar enrere alguns aliments...

Llaminadures, pa i mantega: els aliments prohibits

El que més li ha costat a García ha estat treure aquests tres aliments de la seva dieta. I no és estrany, ja que es tracta d'aliments dolços que inciten el seu consum.

De tota manera, cal recordar que es tracta d'aliments poc saludables per al nostre organisme i que la seva ingesta de forma diària ens pot ocasionar problemes de salut.

A continuació t'expliquem la seva composició i per què no és recomanable el seu consum:

1. Dolços

Encara que és un dels aliments més desitjables (sobretot en els nens), la quantitat de sucres que contenen és considerable. Un excés de sucre al cos pot ocasionar malalties com la diabetis o obesitat. De la mateixa manera, altes concentracions de sucre a la sang poden ocasionar hiperglucèmia.

llaminadures
Les llaminadures tenen un alt contingut de sucre |

2. Pa

Cal puntualitzar que el pa no és ni bo ni dolent. És un aliment sa (sobretot l'integral), sempre que es consumeixi en quantitats moderades. Però quan es tracta d'aliments processats la cosa canvia. El pa refinat pot contenir additius poc saludables, cosa que pot influir en la retenció de líquids i la pressió arterial.

3. Mantega

El seu alt contingut en greixos saturats fa que sigui un dels aliments prohibits si el que es pretén és baixar de pes. A més, també pot ser perjudicial, ja que el seu consum reiterat pot incrementar el colesterol així com les possibilitats de desenvolupar malalties cardíaques.

Mantega tallada amb un ganivet
La mantega té moltes calories | Getty Images

L'exercici també és important

A més d'eliminar aquests tres aliments, una altra de les claus de la dieta del xef es tracta del dejuni intermitent. García ha reduït la quantitat de menjar que ingereix, i això és degut a les 12/14 hores que passa fent dejuni.

Però tot no es redueix a l'alimentació. Un altre dels objectius que s'ha marcat és iniciar-se en l'àmbit de l'exercici. En aquest cas, l'alimentació i l'esport van de la mà, i les sessions de gimnàs també tenen a veure amb els resultats que ha obtingut fins ara.