Cervesa

Descobreix què passa en deixar de beure cervesa tots els dies: afecta el teu cos

Malgrat que és una beguda típica i tradicional, no està exempta de riscos

La cervesa és una de les begudes més típiques, tradicionals i consumides a Espanya. La seva presència està assegurada pràcticament a qualsevol esdeveniment social, perquè no ens enganyem… no és el mateix quedar amb els amics i no beure'n alguna.

Ara bé, que alguna cosa sigui consumida de manera habitual no vol dir que sigui el més recomanable. Si bé la ingesta de cervesa no suposa en si mateixa cap perill, fer-ho diàriament pot passar factura.

Què li passa al cos si beus cervesa cada dia?

Amb l'arribada del bon temps, és molt habitual començar a veure les terrasses plenes de gent. Refrescs, tapes, i com no, cerveses. De fet, per a molta gent aquesta beguda podria ser la seva companya fidel en el dia a dia.

Primer pla de quatre cerveses
La cervesa és una beguda molt típica i tradicional a Espanya. | Getty Images

Encara que no negarem que es tracta d'un complement perfecte per a aquestes ocasions, com tot en aquesta vida, qualsevol excés és dolent. El consum amb moderació i de manera responsable és molt important per a tothom, especialment si volem cuidar el nostre organisme.

Perquè sí, parlant-ne precisament, la cervesa és una beguda que presenta doble cara. D'una banda, diversos estudis n'han comprovat l'eficàcia respecte a la reducció de patir determinades malalties. Mentrestant, per l'altra banda, sembla que abusar-ne no és la millor opció. En qualsevol cas, a continuació et mostrarem els desavantatges que té la seva ingesta de manera desmesurada i descontrolada. Els riscos i els efectes negatius del seu consum diari són, sens dubte, un fet sobre el qual reflexionar.

1. Problemes hepàtics

Si bé és cert que algunes cerveses no contenen alcohol, moltes altres sí que en presenten alguns graus. Per tant, com qualsevol beguda alcohòlica, aquesta pot suposar un verdader desafiament per al nostre fetge. El consum excessiu de cervesa pot tenir un impacte negatiu sobre aquest òrgan, especialment si tenim en compte el risc de desenvolupar malalties hepàtiques, com ara l'esteatosi o la cirrosi.

Mans agafant gots de cervesa
Amb l'arribada del bon temps, és molt habitual començar a veure les terrasses plenes de gent. | Getty Images

2. Augment de pes

Alguns ho consideren un mite, mentre que altres ho qüestionen cada cop més. Sigui quin sigui el cas, la cervesa és una beguda que presenta altes calories i carbohidrats, i com a tal pot contribuir a l'augment de pes.

3. Problemes de son

Si tenim present que l'insomni és un problema que està afectant cada vegada més gran part de la població, afegir-hi més cervesa tampoc és la solució. L'alcohol, en aquest sentit, pot interrompre els patrons normals de son i, per tant, empitjorar el nostre descans.

4. Problemes digestius

L'estómac és una altra de les zones del nostre cos que podria veure's afectada per un consum excessiu i perllongat de cervesa. De fet, beure-la cada dia augmenta el risc de patir gastritis, úlceres i, fins i tot, la síndrome d'intestí irritable.

mal de panxa
Beure molta cervesa augmenta el risc de patir problemes intestinals. | Getty Images

5. Interacció amb altres medicaments

Com qualsevol altra beguda alcohòlica, la cervesa també pot interactuar amb altres medicaments i, per tant, afectar-ne l'eficàcia. Així mateix, la dependència és un altre factor que cal tenir en compte, ja que un consum excessiu pot comportar el desenvolupament d'aquest problema.

6. Problemes emocionals

Finalment, també és molt important tenir en compte els problemes mentals i emocionals que ens pot causar el consum d'aquesta beguda. L'alcohol, com que és una substància depressora del sistema nerviós central, pot repercutir en el nostre estat anímic.

Ara que ja coneixes els possibles riscos de beure cervesa cada dia, queda a les teves mans decidir el consum que en fas. El millor, com tot, és optar sempre per una ingesta responsable i moderada i mai caure en excessos.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!