Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de fons d'un plat amb pernil ibèric i una altra imatge d'una taula de pernil amb pa

Descobriu quin és el millor pernil ibèric d'Espanya: greix tendre que es fon

De sabor particular i textura característica, aquest pernil ibèric us encantarà

El pernil ibèric és, sens dubte, un dels tresors gastronòmics més celebrats a Espanya. La riquesa i la varietat de la cuina espanyola han captivat paladars de tot el món, i entre les seves múltiples delícies, destaca l'embotit. Tot i això, són els pernils ibèrics els que més triomfen i, entre ells, un ha estat proclamat com el millor per un prestigiós mitjà internacional.

A qui no li agrada el pernil salat? És un dels productes estrella de la gastronomia espanyola. Però, hi ha moltes diferències entre les diferents opcions que podem comprar al supermercat.

I és que, com de segur sabràs, com més bo és, més car. No obstant això, ningú pot resistir-se a un tall tendre i mantegós d'un pernil ibèric. Així, hem descobert quin seria el millor de tota Espanya.

Quin és el millor pernil ibèric d'Espanya?

El prestigiós diari britànicThe Times ha dedicat un reportatge elogiós al pernil ibèric, amb una visita especial a Jabugo. Es tracta d'un poble a Huelva mundialment reconegut per la qualitat del seu pernil, gràcies al clima únic que n'afavoreix l'elaboració. En aquest reportatge, es revela quin és el millor pernil ibèric del món que es troba al mercat.

Muntatge d'un fons desenfocat de pernil tallat i una pota del pernil Cinc Jotes
Aquest és el millor pernil ibèric del món | Getty Images Signature, Cinco Jotas

El títol honorífic recau sobre el pernil 100% de gla ibèric de la marca Cinco Jotas. Un producte que fins i tot algunes cadenes de supermercats espanyoles venen en la seva versió llescada.

El periodista que ha elaborat l'article va tenir el privilegi de visitar el celler de l'empresa, que descriu com una catedral d'embotits. Allà, es revelen alguns secrets darrere de la creació d'aquest exquisit pernil.

Un procés meticulós des de la cria fins a la curació

El pernil ibèric de porc de raça és concebut amb cura, des d'abans que els animals neixin. De fet, es comença amb la selecció acurada d'exemplars que tinguin com a mínim un 50% de puresa ibèrica.

La seva vida i alimentació són primordials, ja que són criats en entorns naturals com deveses, on poden campejar lliurement i alimentar-se de glans, contribuint així al seu sabor distintiu i excepcional. Això no obstant, la fase de curació és la clau definitiva per assolir l'excel·lència del producte.

Com és i per què destaca tant la marca Cinco Jotas?

La marca Cinco Jotas ha mantingut la seva metodologia de producció des del 1879, i al llarg dels anys, ha anat implementant tecnologia per millorar el procés. Es controlen meticulosament els fluxos d'aire, humitat i temperatura al celler.

Els porcs de la marca gaudeixen de dos anys de vida, passejant lliurement per les deveses del Parc Natural Sierra de Aracena i Picos de Aroche. Després d'aquesta fase, el pernil pot passar fins a tres anys guarint-se fins que es determina que ha assolit la maduresa i qualitat desitjada. Com? Mitjançant tècniques com punxar i olorar la carn en diferents punts del pernil.

Plat de pernil salat amb fons d'una cuina
Aquest pernil està meticulosament curat | Getty Images

La degustació: un delit per als sentits

Després de la visita tècnica per les instal·lacions, arriba el moment esperat: el tast del producte. El periodista del The Times es mostra extasiat en descriure l'experiència. «La carn és mantegosa i bona, bellament tallada amb el greix tendre que es fon a la punta dels dits», escriu després de tastar diferents parts del pernil. Aquesta descripció poètica reflecteix l'alta qualitat i el sabor excepcional que ofereix el pernil ibèric de Cinco Jotas.

[WhatsAppGroup]1[/WhatsAppGroup]

El suport d'un xef reconegut

Acompanyant el redactor en la seva visita a Jabugo hi ha el prestigiós xef extremeny José Pizarro, que només serveix el millor al seu restaurant. No escatima en elogis per al pernil de Cinco Jotas.

L'emoció es palpa en les paraules en conèixer l'espai de la fàbrica on es guarden els pernils, un racó que acull el tresor gastronòmic més apreciat d'Espanya. Sens dubte, el pernil ibèric és un veritable tresor gastronòmic i un ambaixador de l'exquisida cuina espanyola.

D'aquesta manera, Cinco Jotas ha conquerit el títol de millor pernil ibèric del món. Tot això avalat pel reconeixement de The Times i pel paladar satisfet dels que han tingut el privilegi de provar-ho.

Sens dubte, és una joia culinària que representa l'excel·lència i la cura a cada pas de la seva elaboració. Un autèntic delit per als sentits que segueix captivant comensals i experts en gastronomia de tot el món.