Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un mòbil carregant-se amb un carregador

El desconegut perill de deixar endollat un carregador quan no està carregant res

Pocs coneixen el risc de deixar el carregador endollat

Deixar el carregador endollat podria ser molt perillós. És cert que cada cop és més complicat separar-nos del telèfon mòbil, de fet moltes persones afirmen que no saben viure quan no en tenen a prop. I això s'està convertint en un problema molt més comú del que sembla.

Per això, és molt habitual agafar el carregador i deixar-lo endollat al primer lloc que trobem. No obstant això, aquesta podria no ser una pràctica tan segura com pensem. Per això, conèixer el risc que comporta serà vital per no posar-nos en risc.

Deixar endollat el carregador sense res: un debat obert

Que és perillós, que surt car a final de mes… Segur que tu també has sentit una gran quantitat d'afirmacions sobre el fet de deixar endollat el carregador al corrent elèctric. Sobretot quan en realitat no tenim el telèfon mòbil carregant.

Tot i això, el primer que hem de saber és que, en aquests aspectes, la tecnologia no deixa d'innovar. Gràcies a això, ha millorat força respecte a fa uns anys.

Avui dia, els carregadors són dispositius de qualitat. Però els eximeix això de comportar algun tipus de perill? Doncs, hem d'indagar una mica més sobre ells per poder assolir una conclusió clara sobre el tema.

Imatge d'un adaptador amb un carregador endollat
Són diversos els mites sobre els mòbils i els carregadors | Getty Images

Es pot reescalfar? Això és el que passa en realitat

Una de les qüestions que se'ns pot venir a la ment és si, en deixar-ho endollat, el carregador es reescalfarà en excés. La veritat és que, en aquest cas, la resposta curta és no.

Actualment, els nous carregadors tenen un disseny especial i fan servir tecnologies de seguretat. I és que, l'objectiu principal és aconseguir que el transformador no es reescalfi en excés, cosa que sí que pot resultar perillosa.

El carregador està dissenyat per estalviar energia

Una altra de les coses que els usuaris es pregunten és quanta energia gasta un carregador que estigui endollat sense que estigui carregant res. En aquest cas, els dispositius certificats tenen un 'accionador' perquè, si no hi ha res carregant, no absorbeixin més energia.

Tot i això, en aquest punt sí que és cert que, en el cas que no l'utilitzis, el millor és no deixar cap tipus d'aparell endollat, ni tan sols un carregador. D'aquesta manera, podreu estalviar més quantitat d'energia a final de mes.

Aquest és el perill al qual t'enfrontes si no fas servir un carregador de qualitat

Perquè no t'enfrontis a cap mena de problema si deixes el carregador endollat, el més recomanable és fer ús d'un carregador original. És a dir, que estigui certificat i compleixi uns requisits mínims de qualitat.

En el cas dels models que no estan homologats, el que pot passar és que tampoc compleixin els mínims de qualitat. En aquest sentit, podríem enfrontar-nos a riscos greus com que hi hagi un incendi, en relació amb la mala qualitat del cable.

Això pot passar quan estiguem carregant el telèfon i, encara que és menys freqüent, també es pot produir en el cas que el carregador estigui lliure. Per això, el millor és no jugar-s'ho i no caure en riscos innecessaris.

Mans utilitzant un mòbil
Avui dia som molt dependents del telèfon mòbil | Canva

Com a solució i amb l'objectiu d'evitar qualsevol mena d'ensurt, el millor és portar sempre a mà el carregador original i fer-lo servir de forma general. Així mateix, valdrà algun que estigui homologat, sempre assegurant-nos que és de qualitat.

En definitiva, el gran risc a què ens exposem en fer servir un aparell de baixa qualitat i oblidar-nos-en pot ser patir un incendi. Per això, el millor és estar pendents de tots els nostres dispositius.