Desigual fa un pas endavant molt decidit per tornar a la normalitat

Tornaran a la feina unes 600 persones de les 1.359 incloses en l'expedient

L'exterior d'una botiga de la marca Desigual
Alguns dels treballadors podran tornar presencialment a la feina a partir del dia 11 | Cedida

La companyia Desigual ha anunciat aquest dimarts que posa fi a l'expedient de regulació temporal d'ocupació per causa de força major que afectava treballadors d'oficina de centres logístics a partir de l'11 de maig, segons ha informat l'empresa en un comunicat.

L'expedient es va presentar el passat 19 de març i va afectar un total de 1.359 llocs de treball, dels quals ara uns 600 començaran a recuperar l'activitat de manera presencial o en remot. La reobertura de la xarxa de botigues –i del negoci en línia- està prevista per als mercats d'Àustria, Alemanya, la República Txeca, Croàcia, els Emirats Àrabs o Israel, a més de les d'Espanya, Itàlia i França.

La majoria del personal seguirà treballant des de casa

La companyia n'ha dissenyat un protocol pel retorn progressiu a la normalitat i que implica que en les dues primeres setmanes només assisteixin presencialment al lloc de treball aquells treballadors que tinguin un tipus de feina que els sigui imprescindible, com fotògrafs, equips de màrqueting o personal que ha de treballar amb els productes i en platós, entre d'altres.

En total, és un 10% de la plantilla aproximadament, mentre que la resta seguirà treballant des de casa. Aquest percentatge anirà en augment fins al 50% d'aquí a unes setmanes i a partir del 22 de juny s'espera que tots els treballadors ja hagin tornat a les oficines.

Mesures d’higiene i seguretat

Pel que fa a les mesures de protecció, l'empresa no obligarà els seus treballadors a utilitzar mascaretes i guants al seu interior, excepte si el govern ho acabés obligant i per als treballadors de seguretat, 'back office' i de restauració.

Sobre personal de les botigues, Desigual està ultimant la reobertura dels establiments a l'Estat i les mesures d'higiene i seguretat que seran necessàries, com la desinfecció constant, l'ús de gels, mascaretes i guants i l'accés limitat als provadors, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari