Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona major pensativa i imatge de tres ous amb fons difuminat d'una cuina

Desmenteixen el gran mite sobre els ous: és dolent si em menjo un cada dia?

L'Escola Mèdica de Harvard ha parlat i ha resolt el dubte que moltes persones han tingut i segueixen tenint

L'ou, un ingredient estrella a la cuina catalana, sempre ha estat al centre de molts debats relacionats amb el seu consum. Durant dècades, un mite arrelat sostenia que la seva ingesta excessiva podia augmentar el risc cardiovascular, pel seu alt contingut de colesterol. Tot i això, estudis recents i opinions d'experts han desmentit aquesta afirmació, assenyalant els beneficis sorprenents que els ous aporten a la salut humana.

Desmitificant el colesterol dels ous

El mite de l'ou es va originar als anys 80 i ha perdurat en la consciència col·lectiva. Durant anys es va recomanar no consumir més de tres ous per setmana, per les suposades complicacions cardiovasculars que podria comportar.

Tot i això, l'Escola Mèdica de Harvard i l'Institut d'Estudis de l'Ou (IEH) ha refutat aquesta idea. Asseguren que el colesterol dels ous no representa un risc significatiu per a la salut cardiovascular. De fet, el consum diari d'un ou ha estat reconegut com una pràctica saludable.

Optimitza el funcionament del teu organisme

Més enllà de la controvèrsia, és crucial comprendre els nombrosos beneficis nutricionals que els ous ofereixen. Abundant en proteïnes d'alta qualitat i aminoàcids essencials, promou la reparació i construcció de teixits al cos.

A més, el contingut d'àcids grassos monoinsaturats és benèfic per a la salut del cor. Mentre que la seva riquesa en ferro, fòsfor, zinc i seleni contribueix a la producció d'energia i al funcionament òptim de l'organisme.

Adeu a les falses creences sobre els ous

És important assenyalar que la forma de preparació dels ous pot influir en les propietats nutricionals. Optar per mètodes de cocció que minimitzin l'ús de greixos, com el fregit excessiu, és essencial per preservar els beneficis per a la salut.

Alhora, la quantitat d'ous recomanada setmanalment s'ha d'ajustar a les necessitats dietètiques individuals, sempre en consulta amb experts en nutrició per a una orientació precisa i personalitzada.

L'ou ha demostrat ser un component valuós de la dieta humana, desafiant falses creences sobre el seu impacte negatiu a la salut cardiovascular. Això sí, sempre que es consumeixin de manera responsable i es combinin amb pràctiques culinàries saludables.