Taula amb ampolles de suc

Les deu begudes sanes que pots fer a casa per a deixar els refrescos i tenir més energia

Hi ha moltes varietats de begudes casolanes que són beneficioses per a la salut

 Quan pensem en begudes refrescants, de seguida ens venen a la ment begudes ensucrades i fins i tot begudes energètiques. Sense dubte, però, no són la millor opció si volem cuidar la salut. I és que les calories que porten la majoria d'aquestes begudes no fan més que augmentar el risc de patir malalties.

Afortunadament, hi ha altres maneres de mantenir el cos hidratat durant tot l'any i tenint cura de la salut. Tot seguit et proposem deu begudes que pots fer a casa perquè triïs la que més t'agradi.

Les deu millors begudes casolanes i sanes per a oblidar els refrescos

1. Te verd

Una tetera abocant te verd en una tassa
El te verd ajuda a prevenir diverses malalties | Getty Images

 

El te verd el podem trobar a qualsevol supermercat o herbolari, en bossetes o a granel. És antioxidant, reforça el sistema immunitari, protegeix la pell i prevé malalties com el càncer. En època de fred serveix per a entrar en calor, i també ajuda els músculs a recuperar-se després de fer exercici.

2. Aigua de fruites

L´aigua de fruites és una beguda feta amb base d´aigua. Pots preparar aigua de meló, taronja, mango... i afegir-hi alguna herba i glaçons. Ja veuràs que té un sabor molt diferent i molt bo.

3. Aigua de llimona

Got amb aigua de llimona
L'aigua de llimona és una de les begudes més refrescants | Getty Images

 

L'aigua amb llimona és molt fàcil de fer i és una bona opció per a mantenir-nos hidratats. Conté les propietats de la llimona, com la vitamina C i B, i minerals com el potassi, el magnesi, el calci o el ferro, que enforteix les defenses.

4. Aigua de cogombre

Si voleu una beguda natural que us aporti nutrients, l'aigua amb cogombre és la clau. El cogombre és ric en vitamines A, B, C i E, fibres, antioxidants i minerals com el ferro, el fòsfor, el calci i el potassi. També ajuda a controlar la pressió arterial i va bé per a la pell.

5. Te fred

Aquesta beguda la pots obtenir amb qualsevol varietat de te, depenent de quin t'agradi més. Hi ha marques que el venen directament fet, però és aconsellable preparar-lo a casa, així moderem la quantitat de sucre. Un cop fet el te, deixa'l refredar i afegeix-hi glaçons, unes fulles de menta i una rodanxa de llimona. Ja veuràs que bo que és.

6. Suc de pastanaga

Got amb suc de pastanaga
La pastanaga té moltes propietats bones per a l'organisme | Getty Images

 

El suc de pastanaga, una de les hortalisses més consumides arreu del món, és una opció molt sana i fàcil de preparar. És una beguda natural que conté vitamines C i E i minerals com potassi, calci, magnesi i fòsfor. Només has de pelar unes quantes pastanagues, posar-les a la liquadora, afegir-hi aigua i liquar-ho durant un minut.

7. Infusió de gingebre

El gingebre és una de les espècies més sanes que hi ha. I és que gràcies a les propietats que té, dona molta energia i serveix com a antiinflamatori i com a protector de l'estómac i per a prevenir refredats. Ratlla una mica de gingebre i afegeix-lo a l'aigua abans d'escalfar-la. El resultat serà una infusió deliciosa.

8. Batut de fruites

Els batuts són una beguda molt sana que tothom hauríem d'incloure a la dieta, ja sigui per a esmorzar, berenar o sopar. La clau és utilitzar fruites que t'agradin, que siguin de temporada i estiguin madures.

D'aquesta manera, obtindràs tots els nutrients, vitamines i minerals possibles. Tritura les fruites i ja veuràs quina beguda més refrescant!

Tres pots amb batut de fruita
Els batuts de fruita són una opció molt sana i deliciosa | Getty Images

 

9. Aigua de xia

La xia és una llavor que conté calci, ferro i proteïnes. Ajuda a fer la digestió, genera energia i té propietats antioxidants i depuratives. Aquesta beguda no deixa ningú indiferent, ja que té tot el que l'organisme necessita.

10. Te de camamilla

El te de camamilla el pots preparar amb les flors seques de camamilla o amb els sobres que pots comprar als supermercats. És una beguda molt sana, ja que la camamilla té propietats relaxants que ajuden a tractar l'ansietat i l'insomni, i fins i tot pot ajudar a alleugerir el dolor de la menstruació.

Com has pogut comprovar, a casa pots prepara begudes de tots els gustos i per a tots els gustos. Atreveix-te a experimentar!