Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de celebració de Loteria de Nadal i una dona sorpresa

Molts no ho saben: els diners que guanyes per encertar aquesta xifra de 'El Gordo'

El Sorteig de Nadal reparteix una gran quantitat de premis, alguns més modestos que altres, com ara el reintegrament

La loteria de Nadal és un dels esdeveniments més esperats de l'any a Espanya. Cada 22 de desembre, milions de persones s'asseuen davant del televisor o la ràdio per seguir el sorteig i veure si la sort els somriu.

La Loteria de Nadal és un sorteig especial que se celebra cada any a Espanya des del 1812. És conegut per ser un dels sorteigs més generosos del món, repartint milions d'euros en premis.

Els premis que reparteix el Sorteig de la Loteria de Nadal

El Sorteig de la Loteria de Nadal reparteix una gran quantitat de premis, sent el més cobejat 'El Gordo' de Nadal. Aquest premi principal atorga 4 milions dʻeuros al número guanyador. A més de 'El Gordo', hi ha altres premis importants com el segon premi, que reparteix 1,25 milions d'euros, i el tercer premi, que atorga 500.000 euros.

Muntatge de celebració de la Grossa de la Loteria de Nadal i un dècim
No tots els premis de la Loteria de Nadal són elevats | Europa Press

També hi ha premis menors com els quarts i cinquens premis, així com les aproximacions, les centenes i les terminacions. En total, el sorteig reparteix més de 2.400 milions d'euros en premis.

Els diners que guanyes per encertar la darrera xifra de 'El Gordo' de Nadal

Encertar la darrera xifra de 'El Gordo' de Nadal també té la seva recompensa. Si el teu número coincideix amb la darrera xifra del número guanyador de 'El Gordo', t'emportes un premi de 20 euros per cada desè jugat. Aquest premi es coneix com a “reintegrament” i és una forma de recuperar part dels diners invertits en el sorteig.

Per exemple, si vas comprar un dècim per 20 euros i vas encertar l'última xifra de 'El Gordo' de Nadal, recuperaràs aquests 20 euros. No és una gran quantitat, però és una petita alegria que et pot animar a continuar participant en futurs sorteigs.

Altres premis que pots guanyar amb la Loteria de Nadal

A més del reintegrament per encertar la darrera xifra de 'El Gordo' de Nadal, hi ha altres premis menors que pots guanyar. Aquests inclouen:

  • Aproximacions: Si el teu número és un dels dos números immediatament anteriors o posteriors al número guanyador de 'El Gordo', el segon o el tercer premi, també guanyes un premi.
  • Centenes: Si els tres primers dígits del teu número coincideixen amb els tres primers dígits del número guanyador de 'El Gordo', el segon o el tercer premi, també guanyes un premi.
  • Terminacions: Si els dos darrers dígits del teu número coincideixen amb els dos darrers dígits del número guanyador de 'El Gordo', també guanyes un premi.

La Loteria de Nadal ofereix múltiples oportunitats de guanyar, encara que no encertes el número complet de 'El Gordo' de Nadal. Encertar la darrera xifra de 'El Gordo' de Nadal et garanteix un reintegrament de 20 euros, cosa que pot ser una petita però benvinguda recompensa.