Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos bitllets de 20, 50 i 100 euros

Els clients de Bonpreu i Esclat donen 59.000 a la Fundació Impulsa per la formació de joves

Els supermercats ofereixen l'opció d'arrodonir els pagaments amb targeta i que aquest import vagi a causes socials

Diversos bitllets de 20, 50 i 100 euros
Els clients de Bonpreu i Esclat han aportat 59.000 € a la Fundació Impulsa | Pixabay

 

Com és costum durant els últims mesos, els clients de Bonpreu i Esclat han realitzat, amb els seus pagaments amb targeta bancària, microdonacions per una causa social.  Concretament durant aquest agost, gràcies a les 353.757 donacions, sorgides de l'arrodoniment a l'hora de pagar, s'han pogut recaptar 59.952,74€ per a la Fundació Impulsa.

Aquesta suma de diners, es destinarà a promoure l’accessibilitat a la Formació Professional a alumnes amb dificultats socioeconòmiques de la Catalunya Central, a les comarques d'Osona, Garrotxa i Berguedà. Així se'ls ofereix una formació humanista i transversal que els obre noves oportunitats professionals mitjançant un sistema de beques.

El treball de la Fundació Impulsa

La Fundació Impulsa concedeix ajudes a joves amb dificultats socioeconòmiques que permeten cobrir el cost del curs professional, facilita els suports i materials necessaris  per al desenvolupament dels estudis de Formació Professional i també se’ls realitza acompanyament durant els dos anys d’estudi gràcies a la figura d’un mentor.

Aquests joves tenen l’oportunitat de continuar la seva formació postobligatòria i formar-se en l’ofici escollit. A més de l’ajut econòmic mensual als estudiants, la Fundació treballa amb els joves, competències transversals com l’educació emocional, la comunicació i el treball en equip, entre d’altres i realitza quatre sessions formatives anuals.

La selecció i acompanyament de candidats i candidates de les beques Impulsa es realitzen a través del Mètode Impulsa en el que intervenen: alumnes, centres educatius de Formació Professional, institucions locals, empreses i centres educatius d’ESO. Cada estudiant Impulsa compta, durant la duració de la beca, amb l’acompanyament d’un mentor, amb qui es reuneix periòdicament.

La Fundació ACE, d'Alzheimer, la pròxima beneficiada

Coincidint amb el dia internacional de l’Alzheimer, que se celebrarà el pròxim 21 de setembre,  aquest mes les donacions van destinades a la Fundació ACE (Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center), per col·laborar amb l’atenció a persones amb Alzheimer. Totes les donacions rebudes durant aquest mes, ajudaran a formar a les persones que acaben de rebre el diagnòstic i donar-los les eines adients per començar a abordar la malaltia.