Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Ikea torna a oferir la seva pàgina web en català

La multinacional sueca havia retirat el català i el basc a principis d'abril per «criteris tècnics»

Ikea torna a oferir la seva pàgina web en català | CatalunyaDiari.cat

Ikea torna a oferir la seva pàgina web en llengua catalana. Des de fa uns dies, la multinacional sueca ha reincorporat el català a internet,  cinc mesos després que fos retirat juntament amb el basc. Des d'ara, els usuaris del Principat troben el català al mateix nivell que l'anglès o el castellà, en les opcions de canviar d'idioma; un reclam que havien estat fent nombrosos usuaris i l'ONG del català, Plataforma per la Llengua.

Tot i les crítiques rebudes per la retirada sobtada del català, el passat mes d'abril, la direcció d'Ikea Espanya va defensar que era una situació «circumstancial i temporal», i que només es podia accedir a la web en castellà i anglès per qüestions tècniques d'un «canvi global»  a la plataforma, i que es reincorporarien de mica en mica el català, l'euskera i s'afegiria el gallec.

De fet, l'empresa internacional és de les poques que s'ha preocupat d'oferir un catàleg en català, i des dels seus responsables es mostren plenament «compromesos amb la diversitat lingüística».

Sense etiquetatge ni atenció en català

Tot i celebrar el retorn del català a la web d'Ikea, Plataforma per la Llengua ha recordat que l'empresa sueca, que diu abanderar la diversitat lingüística, no ha fet res de cara a incloure l'etiquetatge dels productes en la llengua del país, ni tampoc en garanteixen l'atenció al client. Uns elements rellevants de cara a la normalització lingüística.

Ikea torna a oferir la seva pàgina web en català
Ikea torna a oferir la seva pàgina web en català | CatalunyaDiari

També et pot interessar...