Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
sabates mala olor

Col·loca 2 productes casolans a les teves sabates i no tornaran a fer pudor mai més

Amb aquesta solució casolana t'oblidaràs per sempre de l'olor que desprenen les sabates

La pudor de peus i sabates és un dels problemes més comuns, sobretot, durant els canvis de temperatura. I és que els peus necessiten acostumar-se als canvis del temps i als del calçat.

Tot i això, tenir uns peus sans serà la clau a l'hora de mantenir a ratlla la mala olor. Però si el problema ja ha aparegut, poden existir alguns trucs que t'ajudaran a combatre'l, tant a les sabates com al sabater.

Així que, si has patit o pateixes aquest problema, necessites conèixer la solució casolana que t'ajudarà a acomiadar-te de la pudor. D'aquesta manera, mai més tornaràs a sentir vergonya en descalçar-te i, a més a més, no hauràs d'invertir massa diners per aconseguir-ho.

La solució casolana per eliminar la pudor a les teves sabates

En el cas que estiguis buscant treure la pudor de les teves sabates, tan sols necessitaràs tenir dos productes, molt fàcils de trobar, a casa teva. Es tracta de fer servir una mica de bicarbonat i una mica de vinagre.

Això sí, l'únic que cal fer és introduir aquesta petita barreja a l'interior de les sabates i, per fer-ho, el més recomanable és a través d'un polvoritzador.

Primer pla d'un parell de vambes blanques brutes
Fes servir bicarbonat i vinagre per eliminar la pudor de les sabates | Getty Images

Un cop hagis polvoritzat la barreja a les sabates, has de deixar que actuï durant un total de 24 hores. Quan passi el temps, pots sacsejar el calçat i t'oblidaràs per sempre del problema.

Tot i que és un remei efectiu i econòmic, també pot tenir algun inconvenient. Així és, perquè una de les coses que has de tenir en compte és que no et pots excedir amb el vinagre. Si no, podries arruïnar per sempre les teves sabates.

Un altre truc per netejar el teu sabater

Amb el truc anterior, eliminaràs per sempre la pudor dins de les teves sabates. Tot i això, pot ser que el teu problema passi perquè aquest provingui del teu sabater en general, és a dir, l'armari on guardes el calçat. Si és així, no et preocupis perquè també hi ha una solució casolana que t'ajudarà a acomiadar-te'n de per vida.

En aquest cas, el que has de fer servir és aigua oxigenada. Per fer-ho, xopa una baieta neta en aquest líquid i col·loca-la a l'interior d'un cubell. Tot seguit, introdueix aquest dins del sabater.

Veuràs que, en tan sols 24 hores, la pudor haurà desaparegut del lloc. I això és degut al fet que la baieta amb aigua oxigenada 'absorbirà' totes aquelles males olors, lliurant així el teu sabater de la seva molesta presència.

Imatge d'una persona aguantant un parell de vambes brutes
Només necessitaràs 24 hores perquè la barreja faci efecte | Getty Images

Com cuidar els peus per desfer-te de la pudor?

A l'hora d'acomiadar-te de la pudor, també és important incidir en la cura dels peus. Això és així, perquè poden patir amb el canvi d'un calçat obert a un altre de tancat, i viceversa. Per tenir-ne cura, el primer que cal tenir en compte és la importància que estiguin sempre secs.

Això evitarà que apareguin problemes com els bacteris o els fongs. Pareu atenció, sobretot, al moment de sortir de la dutxa, ja que és el lloc més habitual on un agafa fongs. A més a més, és recomanable no fer servir el mateix calçat durant dos dies seguits, ja que es poden acumular bacteris per la suor.

D'altra banda, cuida les ungles tenint-les sempre curtes. Així, evitaràs que s'encarnin o que es produeixin ferides als teus peus. Finalment, tenir cura de la circulació i la hidratació també és primordial. Per exemple, fer massatges, de tant en tant els peus, serà clau.

Com veus, desfer-te de la pudor a les teves sabates és senzill, ràpid i econòmic. Tan sols amb una mica de bicarbonat i vinagre, el problema desapareixerà en un sol dia.