Moltes varietats de sucres

Les 2 millors alternatives al sucre morè: no fa falta tornar al sucre blanc

Potencia el sabor dels teus menjars amb aquests sucres

El sucre és un ingredient bàsic i imprescindible tant en els menjars que fem casolans com en els aliments que trobem a qualsevol supermercat. I és que els sucres ajuden a millorar el sabor de tots els menjars.

Hi ha moltes varietats, però les més populars són el morè i el blanc. Per això, t'explicarem altres alternatives al sucre morè perquè puguis ampliar la teva cuina i conèixer altres sabors deliciosos.

Les 2 millors alternatives al sucre morè

Aquestes són les dues alternatives al sucre morè que t'encantaran i desitjaràs tastar:

1. Sucre de coco

La primera alternativa al sucre morè és el sucre de coco. Aquest tipus de sucre és sa i natural i està compost d'aigua, sucre i minerals.

Coco ple de sucre
El sucre de coco aportarà un sabor ideal als teus àpats | Getty Images

El procés d'elaboració és més natural que el del sucre blanc i té un baix índex glucèmic. Fet que evita que es dispari la quantitat de sucre en sang i sigui apte per a diabètics, malgrat que no han d'abusar del seu consum.

És un aliment que està present a la cuina asiàtica des de fa molts anys, però és ara quan s'ha anat fent popular a les nostres terres.

Pots fer-lo servir com el sucre normal, per endolcir el te, el cafè, les infusions i la llet... O fins i tot com a ingredient per a receptes de rebosteria com pastissos o galetes. Hi ha moltes opcions i totes són ideals!

2. Sucre d'auró

Per als que no ho sàpiguen, l'auró és un arbre utilitzat principalment per elaborar xarop i també per a la fusta de construcció. És molt típic del Canadà i per això la fulla vermella d'auró està a la bandera.

El sucre d'auró s'elabora a partir del xarop d'auró. Més concretament, s'obté a partir de la composició de sacarosa del xarop, que quan es refreda, es cristal·litza. És aromàtic, saborós i no es refina, ja que perdria tots els seus beneficis i el seu característic sabor.

Sucre d'auró
El xarop d'auró és molt típic al Canadà i està molt bo | Getty Images

L'ús culinari del sucre d'auró pot ser tan ampli com qualsevol varietat de sucre. Però, especialment és molt bo per endolcir: magdalenes, creps, pastissos, iogurts o batuts. Per això el pots substituir perfectament pel sucre morè.

Altres alternatives delicioses al sucre morè

Si els dos sucres que t'hem explicat no t'acaben de convèncer, no et preocupis, et proposem una altra alternativa: 

Sucre de dàtils

Els dàtils són una fruita exòtica considerada un superaliment. És especialment popular a l'Àfrica i estan compostos de fibres i proteïnes a més de nutrients i minerals com el ferro, calci, zinc, potassi i magnesi.

El sucre fet de dàtils és una opció natural i sana, l'alternativa perfecta per no tornar a comprar sucre blanc.

Bol ple de dàtils
Els dàtils tenen molts beneficis pel nostre organisme | Getty Images

Es tracta d'un sucre que s'obté directament de la fruita deshidratada. No es dissol com es fa amb el sucre blanc o morè. Només passa un procés d'assecament i polvorització on es tritura fins a convertir-se en pols perquè es pugui escampar als àpats.

Tanmateix, en molts comerços es ven el dàtil amb sucre afegit. Per tant, sempre has d'assegurar-te de comprar natural o fer-ho tu mateix, és molt fàcil i només necessites dàtils  i aigua.

És una bona opció per endolcir les nostres elaboracions de rebosteria: pastissos, iogurts, galetes, etc. I fins i tot en plats salats com salses, cremes o amanides. Així doncs, aquestes són les millors opcions si vols seguir endolcint els teus menjars i no tornar al sucre blanc. Prova-les!