Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un logotip en una botiga de Vodafone, amb una altra d'un logotip de Movistar i una altra d'un home amb un telèfon mòbil preocupat

Garrotada per a Movistar i Vodafone en els últims dies: tenen deures per fer

Movistar i Vodafone comproven com companyies més petites aconsegueixen guanyar terreny amb tarifes més barates

El juny del 2024, el panorama de les tarifes de mòbil i fibra ha canviat significativament. Movistar i Vodafone, tradicionalment coneguts per ser líders al mercat de telecomunicacions, estan enfrontant una dura competència amb altres operadors més econòmics.

Aquests nous actors estan revolucionant el mercat, amb preus accessibles i serveis d'alta qualitat, i es converteixen en una opció atractiva per als consumidors que busquen estalviar sense sacrificar el rendiment.

Muntatge d´una noia amb un telèfon i dues fotos de dues companyies de telèfon: movistar i vodafone
Movistar i Vodafone van perdent clients amb el temps | Pexels, Movistar Plus+, Vodafone

Les tarifes més econòmiques de juny 2024

Entre els operadors mòbils amb tarifes competitives cal posar en valor els següents:

- Digi es destaca per oferir algunes de les tarifes més barates i atractives del mercat. Per exemple, el seu pla mòbil amb 10 GB de dades i trucades il·limitades costa només 8 euros al mes. A més, ofereixen paquets combinats de fibra i mòbil a preus molt competitius.

- Pepephone, una subsidiària de Másmóvil, ofereix un pla de mòbil amb 23 GB de dades i trucades il·limitades per 11,90 euros al mes. Aquest operador s'ha guanyat la confiança de molts usuaris gràcies a la política d'atenció al client i l'absència de permanència.

- Lowi, operat per Vodafone, ofereix un pla que inclou 25 GB de dades i trucades il·limitades per només 9,95 euros al mes. El seu model de negoci es basa en la flexibilitat, permetent als usuaris personalitzar els seus plans segons les necessitats.

Muntatge amb una noia sostenint a la mà un telèfon mòbil i uns bitllets de 50 euros
Els clients busquen sobretot preus econòmics | Ptnimages, Leung Cho Pan

Les millors tarifes de fibra

- Finetwork és un dels líders en preus baixos en serveis de fibra. La seva oferta de fibra de 300 Mbps per 24,90 euros al mes és una de les més atractives del mercat. Aquesta tarifa també inclou l'instal·lació i el router de manera gratuïta.

- Másmóvil ofereix una tarifa de fibra de 600 Mbps per 29,99 euros al mes, cosa que la converteix en una de les opcions més econòmiques per a usuaris que busquen alta velocitat a baix cost. A més, inclouen trucades il·limitades a fixos i mòbils a Espanya.

- O2, la marca de baix cost de Movistar, presenta una interessant proposta de fibra de 500 Mbps per 27 euros al mes. Encara que lleugerament més alta que altres ofertes, O2 compta amb la robustesa i la confiança de la xarxa de Movistar, cosa que pot ser un factor decisiu per a alguns usuaris.

Muntatge amb el logotip d'Orange i de fons una persona amb un mòbil a la mà
Orange també haurà d'aportar millors condicions per guanyar terreny | Orange, Bongkarn Thanyaki

Novetats al mercat de la telefonia a Espanya

El juny del 2024 hem vist un augment significatiu en la competència entre les operadores. Les estratègies de preus agressius estan obligant a gegants com Movistar, Vodafone i Orange a reconsiderar els seus models de negoci i a introduir noves ofertes per no perdre terreny:

- Movistar ha llençat nous paquets combinats de fibra i mòbil amb descomptes atractius per a nous clients. A més, estan oferint promocions especials per a usuaris que contractin serveis addicionals com a televisió.

- Vodafone ha respost a la competència amb descomptes als seus plans de fibra i mòbil. També han introduït beneficis addicionals com la inclusió de subscripció a serveis de streaming en alguns dels seus plans.

- Orange ha centrat els seus esforços en millorar l'experiència del client, oferint una personalització més gran en els seus plans i millorant els seus serveis d'atenció al client. Les noves ofertes inclouen descomptes per a famílies i usuaris que contractin múltiples línies mòbils.

El mercat de telecomunicacions a Espanya es troba en un moment de transformació. Operadores com Digi, Pepephone i Lowi estan liderant amb tarifes econòmiques que pressionen gegants com Movistar, Vodafone i Orange a innovar i reduir preus. Per als consumidors, això vol dir més opcions i millors preus.