Fotomuntatge de l'entrada d'un Mercadona i un poke.

M'he emportat un gran xàfec amb Mercadona: he provat el plat de moda i no repetiria

Es tracta d'un dels plats més sol·licitats als supermercats

Sembla que les grans cadenes de supermercats estan pendents de les últimes tendències. I si no t'ho creus, només has de fixar-te en Mercadona, la cadena que no ha perdut el temps a l'hora de treure a la venda un poke de salmó, el plat de moda.

Però com qualsevol moda, compta amb seguidors, detractors i gent que s'hi vol sumar, però que no s'atreveix. Sigui quin sigui el teu cas, mai no està de més conèixer l'opinió d'altres persones, sobretot, si comprar-lo et suposarà una despesa a la cartera.

El poke de Mercadona: 'Un vull i no puc'

Possiblement, el poke estigui vivint el seu màxim apogeu a tots els supermercats i restaurants. És més, amb el pas del temps, el nombre d'establiments especialitzats en pokes ha crescut exponencialment.

Miris per on miris, hi ha un bol d'arròs que sembla demanar-te a crits que el provis... Però, val realment la pena? Tot i que no puc parlar per tots els pokes del món, sí que ho puc fer pel de Mercadona, disponible a la seva secció de plats freds preparats.

Foto del poke de Mercadona.
A primera vista, el poke de Mercadona té bona pinta. | CatalunyaDiari
 

Aquí el reconeixeràs fàcilment perquè és innegable l'aspecte apetitós que té abans d'obrir-lo. Consisteix en un bol amb una base d'arròs sobre la qual estan disposats de forma molt harmoniosa diferents ingredients. Entre ells, salmó, mango, ceba vermella, cogombre i amanida Wakame.

Per desgràcia, l'efecte vistós desapareix quan intentes barrejar els aliments al mateix bol. L'arròs, tot i que està bo, adquireix una textura que impossibilita que els ingredients s'integrin amb facilitat. Si t'atreveixes, t'anirà bé disposar d'un bon got d'aigua al costat.

I no només això, sinó que el sabor del vinagre s'imposa als altres ingredients, per això t'acabes menjant una massa sense forma ni sentit. A això, se li suma l'escassa quantitat de salsa que ve al paquet.

No hi ha problema que no tingui solució, fins i tot per a aquest poke

Tot i el sabor que, al final, sempre dependrà de cadascú, compta amb dos clars avantatges. D'una banda, destaca la gran quantitat d'arròs que ve al poke. Si no tens molta gana, fins i tot pots dividir-te la quantitat en dos i aprofitar-la per a un altre dia.

Primer pla del poke de Mercadona.
La quantitat d'ingredients està molt equilibrada en aquest poke. | CatalunyaDiari
 

A més, les porcions dels altres ingredients es complementen amb l'arròs. D'aquesta manera, no has de passar per l'incòmode procés d'enfonsar la forquilla fins al fons per intentar pescar una cosa que no sigui arròs.

D'altra banda, i la més òbvia, és el preu que té. Potser no tothom està disposat a pagar una quantitat de 5,50 €, però possiblement és una de les opcions de poke més barates del mercat.

En altres restaurants, el preu mitjà no baixa dels 9,50€. I ja no parlem d'intentar comprar els productes al supermercat i preparar-lo a casa. Al final, t'acabaria costant molt més car que el poke de Mercadona.

Recomano aquest plat als consumidors?

Encara que la meva opinió pugui veure's afectada pel fet d'haver deixat el poke un dia a la nevera, la veritat és que no el recomanaria a ningú. Almenys si esperes trobar en aquest plat la qualitat que ofereixen els establiments especialitzats en aquest tipus de recepta.

 

Així mateix, si ets dels que gaudeix del vinagre i dels tons àcids en petites dosis, dubto que el poke de Mercadona estigui fet per a tu.

De totes maneres, és innegable que et pot arribar a salvar si no disposes de molt de temps per cuinar. Al final, dependrà de tu si realment vols exposar-te a tastar un plat que, sens dubte, deixarà empremta, gairebé literalment, al teu estómac.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp