Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una enginyera d'aliments en primer pla i safates de menjar

Una enginyera d'aliments avisa de les 3 coses que ni se li acudiria menjar

Aquesta experta ha compartit a Instagram un vídeo on esmenta tres aliments que poden posar en risc la teva salut

Les xarxes socials han esdevingut un espai on es poden conèixer tota mena de trucs i recomanacions. En aquest cas, la usuària @ingdetusalimentos, experta en aquest tipus de contingut, comparteix aquells aliments que ella mai no menjaria.

Amb l'objectiu d'informar els seus seguidors, ha compartit un complet vídeo recollint els 3 aliments que evitava menjar a causa de diverses raons. A més a més, acompanya les seves recomanacions amb una bibliografia publicada al mateix post.

Els 3 aliments que l'experta mai no menjaria

Tot i que puguis pensar que no hi ha perill a menjar aquest tipus d'aliments, o que fins i tot ho hagis fet alguna vegada, has de tenir present la recomanació de l'experta. El millor és allunyar-se d'aquest tipus d'opcions.

Hamburgueses a terme mitjà

Un costum molt estès és gaudir de la carn d'hamburguesa al punt o sense que s'acabi de fer de manera correcta. L'enginyera d'aliments, però, desaconsella aquesta pràctica.

La raó és que els microorganismes patògens es troben a la superfície dels talls de carn. Per això, es poden consumir en diferents termes, sempre que arribi a la temperatura interna adequada.

En el cas de la carn picada, el problema s'incrementa, ja que els microorganismes són presents a tota la carn. Si no es cuina bé, hi ha el risc de contraure malalties.

Aliments amb floridura

L'experta també recomana mantenir-se allunyat dels aliments amb floridura. Quan es talla la part que té floridura i es menja la resta, encara que no es vegi, l'aliment està completament contaminat.

Aquesta contaminació pot ocasionar reaccions al·lèrgiques, problemes respiratoris i, un tipus específic de floridura pot produir toxines perilloses, conegudes com a micotoxines, que poden tenir més risc, ja que es relacionen amb problemes de fetge, intestí, ronyó, etc.

Arròs o pasta que estigui més de 5 dies a la nevera

L'arròs i el cereal poden ser l'espai ideal perquè es desenvolupi un bacteri que pot desenvolupar espores i produir toxines que poden provocar malalties des de molt lleus a molt severes, com indica l'experta: