La venda de Caprabo s'accelera: Eroski espera rebre ofertes vinculants en les pròximes setmanes

La cadena catalana Bon Preu ha mostrat interès per adquirir els supermercats

Imatge d'un supermercat Caprabo a Catalunya
Caprabo tenia a finals de 2019 unes 300 botigues, majoritàriament a Catalunya i Navarra. | Europa Press

Eroski accelera per aconseguir vendre Caprabo. La companyia continua el seu procés de desinversions i espera rebre durant les pròximes setmanes ofertes per la cadena de supermercats catalana. En aquest sentit, segons informava aquest dimecres el diari econòmic 'Expansión', Eroski preveu ofertes vinculants, ja que diversos fons d'inversió i la cadena Bon Preu han mostrat interès. El passat mes de juliol, Lidl semblava la millor situada, però sembla que l'interès de la cadena alemanya s'ha refredat en els darrers mesos.

Tot i que Eroski ha negat diverses vegades que estigui buscant comprador per Caprabo, el citat mitjà assegura que l'empresa va encarregar a Price & Waterhouse la recerca d'ofertes per vendre la cadena catalana de supermercats. El principal hàndicap que té Eroski és el deute de Caprabo, que ha d'afrontar venciments de 350 milions d'euros. Tot i aquest llast, cal destacar que Eroski ha millorat la seva situació financera, saldant el deute que tenia amb BBVA i Banc Sabadell.

Segons 'Expansión', la cadena catalana estaria valorada en uns 400 milions d'euros, poc més d'una tercera part dels 1.300 milions d'euros que Eroski va pagar l'any 2007 per adquirir-la. 

Tancament de botigues i comptes en números vermells

Durant l'any 2019, Caprabo va abaixar la persiana de 29 botigues i només va obrir-ne una dotzena de noves. Així, el total d'establiments de la cadena se situava a finals de l'any passat en 297, majoritàriament, a Catalunya i Navarra. Des que Eroski va adquirir Caprabo fa 13 anys, el número de borigues s'ha reduït en 53, ja que l'any 2007 comptava amb 350.

Els comptes de Caprabo, en números vermells, tampoc suposen un gran al·licient per als compradors. L'any 2018, la cadena catalana va perdre cinc milions d'euros i va reduir la seva facturació en un 8%, fins als 912 milions d'euros. Durant el 2019, la devaluació va continuar, amb un descens de vendes que va arribar al 13% —790 milions d'euros—.  Un nou any negatiu, podria devaluar encara més el valor de la cadena, motiu pel qual Eroski vol accelerar la venda i desfer-se del llast que li suposa Caprabo.


Comentaris

envia el comentari