Exterior d'un establiment de Lidl

Esclaten contra Lidl per l'enorme pujada d'un producte: «Heu duplicat el preu»

Un client ha denunciat a les xarxes la gran pujada d'un producte de Lidl en només un any

Últimament, és molt habitual llegir com els consumidors es queixen de la pujada de preus dels supermercats. Les crítiques van dirigides principalment cap a les grans cadenes com ara Mercadona o Carrefour.

La cistella de la compra continua pesant molt, fins i tot després de la rebaixa de l'IVA als productes de primera necessitat. I exemples no en falten: per l'import amb què abans compraves un carro complet, ara amb prou feines t'emportes una bossa de productes. Això suposa un problema especialment per a les butxaques més humils, que veuen com productes com ara la llet o el pa surten més cars que abans.

Les xarxes socials estan sent el principal mitjà de desfogament per a aquests consumidors. Les queixes per les pujades als preus se sumen dia rere dia i les cadenes reaccionen com poden. Ara, li ha tocat a Lidl, que fins ara havia aconseguit passar una mica desapercebut enmig de la pluja de crítiques.

Foto de l'exterior d'un establiment de Lidl.
Lidl també rep crítiques per la pujada dels preus. | Getty Images

Un client esclata contra Lidl per la pujada de preu d'un producte

Un client de la cadena alemanya no ha volgut passar per alt la gran pujada d'un producte que fa molt de temps que compra. En concret, parlem de l'usuari @Acarmar3, que ha lamentat a Twitter que el paté per a gossos de vaca i pollastre costi ara 1,05 €. Es tracta d'una pujada de 60 cèntims, ja que fa un any valia 0,45 €, segons afirma a la seva publicació.

«Ens queixem de Mercadona, però vosaltres, Lidl España, no us quedeu enrere. Heu duplicat el preu en un any. Abans això valia 0,45 €», lamenta el client. El més cridaner de tot és que es tracta d'un producte de marca blanca, que és precisament el que més escullen els clients, davant l'encariment de les primeres marques. «També ve d'Ucraïna?», es pregunta, irònic, l'indignat comprador.

Lidl: un guanyador enmig de l'escalada de preus

La veritat és que la cadena de supermercats alemanya s'ha convertit en la principal beneficiada de la pujada de preus de competidors com Mercadona. Com que Lidl és més econòmic, molts consumidors han optat per canviar-se de supermercat a l'hora de fer la compra. La seva relació qualitat-preu ha fet que pugin les vendes, cosa que també ha obligat a maquillar en certa manera la pujada dels preus.

També hi ha una altra opció que va agafant força. La cadena Aldi, també alemanya, va obrint-se camí a Espanya. Els seus productes són similars als del seu compatriota, igual que l'estratègia que segueixen per intentar oferir qualitat a un preu econòmic.

Precisament, Aldi va començar aquest 2023 anunciant un pla estratègic d'expansió. En concret, la cadena té al cap obrir 50 noves botigues que serviran per consolidar els racons en què ja és present. També busca obrir-se mercat al nord de la península i continuar expandint-se per les zones on acaba d'entrar.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!