Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El formatge Ricotta és un dels més saludables

Com escollir el formatge més saludable del mercat

La llet utilitzada o el temps de maduració són algunes de les claus a tenir en compte
El formatge Ricotta és un dels més saludables
El formatge Ricotta és un dels més saludables | Cedida

Els formatges són un article de consum molt apreciat pels gurmets i per les famílies en general, un aliment que es troba a la nevera de la majoria de les llars. Existeixen moltes varietats, i cada formatge és elaborat amb un tipus de llet i amb un procés de maduració diferent.

En general, cal tenir en compte el temps de maduració per saber si un formatge és més greixós i calòric o menys; per exemple, els formatges curats contenen més greix, ja que en la seva elaboració s’utilitza més llet que en altres formatges, i a més, els ingredients s'hi troben més concentrats,  a causa de l'eliminació de gran part de l'aigua. Cal tenir en compte totes aquestes variables doncs, a l’hora de decidir quin formatge comprar, i per saber quins són els més saludables, sobretot, si estem seguint una dieta.

Ricotta, Burgos o Feta, opcions amb poques calories

D’aquesta manera, Iñaki Elío, director del Grau de Nutrició Humana de la Universitat Europea de l’Atlàntic, aconsella consumir aquells formatges que tenen un alt contingut en proteïnes i són baixos en sal i greixos. Tal com afirma a ‘El Español’, un exemple vàlid de formatges amb poc greix i que per tant són d’allò més saludables, serien el Ricotta, el formatge de Burgos, el Quark, el Feta grec, o la Mozzarella. A més a més, l’especialista destaca que fins i tot existeixen varietats amb el 0% de matèria grassa, per la qual cosa són ideals per a les persones que pateixen hipercolesterolèmia.

Els formatges curats són els que més calories contenen
Els formatges curats són els que més calories contenen | Cedida

Formatge blau o parmesà, més calòrics

Un altre ítem a tenir en compte a l’hora de saber si un formatge és més calòric o menys és l’animal del que procedeix la llet amb la qual s’elabora. En aquesta línia, Iñaki Elío ha explicat que la  llet d’ovella i de búfala són més greixoses i que per tant, els formatges elaborats amb aquestes llets acaben tenint més contingut en grassa.

Un exemple d’aquests tipus de formatges, que a més de greix, contenen elevades quantitats de sal i colesterol, són el formatge blau, el parmesà i el crema. A propòsit d’això, l’expert ha volgut recalcar però, que no existeixen formatges ‘dolents’ per si mateixos, però sí que alguns podrien no ser tan recomanables com altres per a persones amb problemes de salut, a causa de les elevades quantitats de greix i colesterol que presenten.

També et pot interessar...

  • Tres dels millors formatges del món són de Lidl
  • Un formatge de l'empresa catalana Mas el Garet entre els sis millors del món