pots d'espècies

L'espècia més valorada del supermercat: redueix el sucre en sang i és 100% natural

Es tracta, a més, d'una espècia molt versàtil que encaixa a qualsevol preparació

Saber fer ús de tots els ingredients, per petits que siguin, és una de les claus perquè una recepta triomfi. En aquest sentit, aquesta espècia és molt important, ja que és capaç d'aportar un gran sabor que farà que qualsevol plat es diferenciï de la resta.

És un producte procedent de l'Extrem Orient que sempre és present a qualsevol cuina gràcies a la seva versatilitat. No obstant això, la seva exquisida aroma no és l'única cosa per la qual és popular.

Una altra de les coses que crida l'atenció d'aquest producte són els beneficis que aporta a la salut. Entre ells, destaquen la seva capacitat de reduir els nivells de sucre a la sang, la seva propietat antiinflamatòria i que el seu origen és 100% natural.

La nou moscada, una espècie utilitzada des de l'antiguitat

Una de les característiques principals de la nou moscada és el seu sabor, així com el seu sorprenent aroma. També es tracta d'una espècie molt fàcil d'usar, ja que queda bé a una gran quantitat de receptes.

Des de l'antiguitat, s'ha fet servir per donar vida a diferents plats. De fet, es pot fer servir amb peixos i carns, però també amb ous, verdures, llegums o salses, com passa amb la beixamel.

Espècies
La nou moscada s'ha utilitzat des de l'antiguitat per donar sabor a tota mena de plats | Getty Images

Els beneficis incomptables d'aquesta espècie

Però el seu sabor no és l'única cosa que crida l'atenció. Aquesta espècie compta amb nombrosos nutrients que la converteixen en imprescindible per cuidar la salut. Destaca, sobretot, la seva alta quantitat de fibra, gràcies a la qual enforteix el sistema digestiu. A més, també ajuda a evitar que augmenti el nivell de sucre a la sang.

Pel que fa a les vitamines, destaquen l'A, la B i la C. D'altra banda, també destaca la seva aportació de niacina, folats o riboflavina, així com de minerals com el calci, el potassi, el ferro o el magnesi, entre d'altres.

Gràcies a la seva composició, la nou moscada té diversos beneficis per a la salut imprescindibles de conèixer. No voldràs quedar-te sense ella a la teva cuina.

1. Un producte ric en antioxidants

En primer lloc, cal destacar que les llavors són riques en compostos vegetals. Dins d'aquestes es troben olis essencials com els terpens i pigments com les cianidines.

També és interessant el contingut de compostos fenòlics, que són un potent antioxidant per a l'organisme. Així, el seu consum és una bona ajuda per prevenir el dany cel·lular i altres malalties a partir de la neutralització dels radicals lliures.

pots d'espècies
Un dels beneficis d'aquesta espècia és que és un potent antioxidant | Getty Images

2. També és un potent antiinflamatori

Aquesta espècie, a més, conté diversos compostos amb propietats antiinflamatòries. Aquests són els monoterpens, dins dels quals es troben el terpineol, el pinè o el sabinè.

Tots són capaços de reduir la inflamació general del cos. De fet, alguns dels seus antioxidants, com els compostos fòlics o les cianidines, també són antiinflamatoris.

3. Capacitat per reduir l'estrès

Un altre dels beneficis de la nou moscada és que és capaç de reduir l'estrès, de manera que pot funcionar contra afeccions com l'insomni o l'ansietat.

A més, compta amb efectes que indueixen la son i els seus olis essencials tenen propietats capaces de calmar els nervis.

4. Destaquen les propietats antibacterianes

La nou moscada, d'altra banda, és una espècie amb potents efectes antibacterians. Actua contra bacteris nocius capaços de causar malalties com les relacionades amb les genives o les càries, entre d'altres.

pots transparents plens d'espècies
La nou moscada fins i tot pot augmentar la libido, segons els experts | Getty Images

5. El consum pot augmentar la libido

Diversos estudis duts a terme en animals han demostrat que aquesta espècia pot millorar a més tant el rendiment com el desig. Els investigadors, de moment, no coneixen el motiu pel qual la nou moscada pot augmentar la libido. Tot i això, sembla que aquest efecte està relacionat amb la capacitat que té per estimular el sistema nerviós.

Com veus, els beneficis de la nou moscada són nombrosos. Recorda, però, que has d'usar aquesta espècia de manera moderada. Si no, pot causar toxicitat i diverses reaccions adverses.