Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels diferents tipus de cerveses que existeixen

La millor cervesa del mercat segons l'OCU: val menys d'1 €

Si us encanta la cervesa, l'OCU ha seleccionat quina és la millor cervesa del moment a Espanya

La cervesa és una de les begudes alcohòliques més populars a tot el món, amb un origen que es remunta a l'Antiga Mesopotàmia. Actualment, hi ha al voltant de 12.000 marques de cervesa al mercat, i el seu consum és una part integral de la cultura de molts països.

Pels amants de la cervesa, trobar la marca perfecta pot ser tot un desafiament. Per sort, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) realitza anualment una classificació de les millors cerveses que es poden trobar al supermercat.

A l'últim estudi, es van analitzar 34 cerveses, de les quals 14 eren de marca blanca. Per això, van avaluar-ne la qualitat segons diversos elements:grau alcohòlic, el contingut de gas (CO2), l'extracte sec real i l'extracte sec primitiu.

A més, també van tenir en compte altres aspectes, com ara el grau de fermentació, l'acidesa total, el pH, el SO2 i la presència d'additius com el colorant E150 i l'alginat.

Quina és la millor cervesa del mercat segons l'OCU?

Concretament, l'OCU va avaluar i va donar una puntuació de 66 sobre 100 a la cervesa Steinburg Especial de Mercadona, convertint-la en la millor cervesa de marca blanca del mercat. Fabricada per Font Salem, es troba disponible en tres formats diferents a Mercadona: ampolla d'un litre, ampolla de 250 cc i llauna de 330 cc.

Es tracta d'una cervesa d'estil Pale Lager amb un color ros, escuma blanca i baixa persistència. El seu sabor és suau i lleuger, i la graduació alcohòlica és de 5,6%.

Un dels principals avantatges de la Steinburg Especial és el preu assequible. A diferència d'altres marques amb preus molt superiors, la cervesa de Mercadona només costa 0,85 euros el litre i cada llauna de 30 centilitres té un preu de 0,37 euros. Això la converteix en una de les opcions més econòmiques del mercat, sense comprometre'n la qualitat.

Consells de l'OCU a l'hora de comprar cervesa

A més de la qualitat i el preu, l'OCU també va destacar la importància de llegir les etiquetes de les cerveses abans de comprar-les.Tot i que totes les cerveses analitzades van proporcionar la informació obligatòria (grau alcohòlic, conservació, fabricant, etc.).

Algunes no van incloure la llista d'ingredients, cosa que pot resultar molt útil per al comprador. L'OCU també va assenyalar que termes com a "Premium" o "Quality" poden ser enganyosos i confusos per al consumidor.

Imatge d'un tirador de cervesa d'Estrella Damm
Cal tenir en compte alguns consells bàsics a l'hora de comprar cervesa | Europa Press

Què més hauríem de tenir en compte a l'hora de comprar cervesa al supermercat?

El primer que cal tenir en compte és triar el tipus de cervesa que més ens agradi. Segons el sabor, el color, el grau alcohòlic o l'origen. I és que no és el mateix optar per una cervesa amb alcohol que sense alcohol.

Sigui com sigui, les varietats més comunes són la lager, l'ale, la de blat o la sense alcohol. Dins de cada tipus, hi ha diferents varietats i marques que podem tastar i comparar.

El segon és fixar-se en la data de caducitat o de consum preferent de la cervesa, que sol estar impresa a la llauna o a l'ampolla. La cervesa és un producte perible que pot perdre les propietats amb el temps, sobretot si s'exposa a la calor o a la llum. Per això, és millor comprar cerveses fresques i conservar-les en un lloc fresc i fosc.

El tercer és aprofitar les ofertes i els descomptes que solen oferir els supermercats a les cerveses, sobretot si comprem packs o caixes. Així podrem estalviar diners i tenir sempre cervesa disponible per a qualsevol ocasió.

Això sí, cal anar amb compte de no comprar més cervesa de la que consumirem en un temps raonable, per evitar que es faci malbé o que ens ocupi molt espai.

Així que si busques una cervesa ben valorada, la Steinburg Especial deMercadonaés una cervesa de marca blanca d'alta qualitat i a unpreumolt assequible. Encara que se situa com la setena millor cervesa lager a la classificació general de l'OCU, és sens dubte la millor opció pel que fa a cerveses de marca blanca.

Amb el seu sabor suau i lleuger, i la seva graduació alcohòlica moderada, és una opció ideal per a aquells que busquen una bona cervesa sense gastar gaires diners.

[WhatsAppGroup]9[/WhatsAppGroup]