Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana exterior d'un establiment de Mercadona

Els xiclets de Mercadona que volen de les prestatgeries gràcies a un nou ingredient

La companyia valenciana ha venut fins a 30.000 unitats diàries al centenar de botigues de Castelló, Tarragona, Lleida i Terol on es venien
Exterior d'un supermercat Mercadona
Mercadona ha llançat un nou producte que arrasa a les seves botigues | Espanya Diari

Mercadona ha posat a la venda xiclets compostos 100% de xilitol. L'empresa ha decidit posar-los a la venda a tot Espanya, després de l'èxit de vendes obtingut en un total de 100 botigues, situades a Castelló, Terol, Tarragona i Lleida. Segons ha explicat Mercadona, en aquestes botigues ha arribat a vendre 30.000 unitats diàries i, després d'aquest èxit, a mitjans del mes de juliol es podran trobar a totes les botigues del país.

El xilitol és un ingredient d'origen vegetal, que s'obté del blat de moro o del bedoll. El característic d'aquest producte és que no té endolcidors en la seva composició, cosa que el fa apte per a intolerants a la fructosa, així com per a les persones que no puguin consumir l'aminoàcid anomenat fenilalanina.

Aquests xiclets estan elaborats, sota la marca Hacendado, pel proveïdor Chic-Kles Gum a les seves instal·lacions situades a Riba-roja del Túria, a València.

Què és el xilitol?

Segons ha explicat la companyia, aquest edulcorant, a més de ser d'origen vegetal, ajuda a la cura dental i, per això, hi ha moltes investigacions científiques que indiquen que pot reduir el risc de càries. A més, substitueix a la resta d'edulcorants.

Mercadona també ha destacat que aquest és el primer xiclet fabricat a Espanya amb xilitol com a únic edulcorant, alhora que ajuda a la cura dental «de la forma més saborosa i divertida».

L'èxit dels xiclets

Chic-Kles Gum, proveïdor de Mercadona, va facturar 38,7 milions d'euros durant el 2019, prova suficient que exemplifica l'èxit que tenen aquests productes a casa nostra. L'empresa té una planta de 15.000 metres quadrats que està situada a Riba-roja del Túria, a València, on treballa una plantilla en creixement constant durant els darrers anys, gràcies a la popularitat i èxit que han anat adquirint els seus productes.

Els xiclets de Mercadona sempre han estat un èxit de vendes, arribant a tenir fanàtics que així ho expressen a través de les seves xarxes socials. «Els xiclets de menta de Mercadona? El millor que li ha passat a la meva vida», «Que els xiclets de Mercadona són vegans, doncs caldrà donar-li gràcies a la vida» o «No hi ha més gran oferta que els pots de xiclets de Mercadona que tenen 70 i valen 1 euro», són alguns dels comentaris que s'han pogut llegir.

Doncs bé, des que l'empresa va anunciar aquesta nova varietat de xiclets, a través de les xarxes socials hi ha hagut diversos usuaris que han fet preguntes sobre el producte en qüestió. Algunes persones han preguntat si llançaran aquest article amb gust de maduixa, i Mercadona ha contestat que ho tindrien en compte.