Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Baies d'acai

L'exòtica fruita d'origen asiàtic que està de moda i repleta de nutrients

Aquesta és la fruita que t'encantarà i que et proporcionarà els nutrients que necessites si la consumeixes cada dia

Tots sabem que consumir fruita es converteix en la millor opció a l'hora d'aportar al nostre organisme tots els nutrients necessaris per al seu bon funcionament. I hi ha una fruita, d'origen asiàtic, que és ideal en aquest sentit.

Les fruites (totes) proporcionen una enorme quantitat de beneficis nutritius. Destaquen per ser aliments rics en nutrients essencials, ideals per mantenir una salut adequada. Per exemple, aporten vitamines, especialment la vitamina C i A. La primera és essencial per al sistema immunològic i mantenir una pell saludable. Mentre que la segona és essencial per a la salut cutània i per a la visió.

També proporcionen minerals com el potassi, calci i ferro. El potassi és essencial per mantenir un equilibri de líquids al cos i una pressió arterial saludable, mentre que el ferro és essencial per a la formació dels glòbuls vermells i l'oxigenació dels teixits. El calci, però, és molt conegut per les seves qualitats per a l'enfortiment dels ossos. A més, aporten fibra, que és essencial a l'hora de mantenir un trànsit intestinal sa i aconseguir un pes saludable.

Però què passa amb la fruita d'origen asiàtic que tants beneficis pot proporcionar quan la consumim de manera regular?

Què és aquesta fruita d'origen asiàtic?

L'açaí consisteix en una fruita rodona de 2,5 centímetres, que creix a les palmeres d'açaí i posseeix un característic color porpra fosc i una polpa groga, la qual envolta la llavor gran.

Com que conté una part dura, com passa amb les olives o els albercocs, tècnicament no poden ser denominades com a baies, sinó com una drupa. Tot això malgrat que siguin habitualment conegudes com a baies.

Quins beneficis nutritius ofereix l'açaí?

L'açaí es converteix en una fruita ideal pel seu alt contingut en nutrients. Per exemple, conté vitamina A en grans proporcions; concretament, 100 grams proporciona un 15% de la ingesta diària recomanada per aquesta vitamina. També conté calci (aporta un 2% de la ingesta diària recomanada).

A més, conté altres oligoelements, com crom, zinc, ferro, coure, manganès, magnesi, potassi i fòsfor. Cent grams d'açaí proporcionen igualment 2 grams de fibra, un nutrient essencial per al bon funcionament del trànsit intestinal, per la qual cosa és útil per prevenir el restrenyiment ocasional.

Baies d'acai
L'açaí és un aliment molt afrodisíac | Getty Images

Alt contingut en antioxidants

No hi ha dubte que l'açaí també destaca pel seu elevat contingut en antioxidants, que són importants perquè neutralitzen els efectes nocius dels radicals lliures a tot el cos.

Se sap que, si els antioxidants no neutralitzen els radicals lliures, poden acabar fent malbé les cèl·lules i originar la formació de diferents malalties, com el càncer, la diabetis i malalties cardíaques.

Beneficis de l'açaí molt interessants

A causa del seu elevat contingut en nutrients, diferents estudis han mostrat que l'açaí ajuda a millorar els nivells de colesterol a la sang, especialment en disminuir el colesterol LDL i el colesterol total.

Tot i que cap aliment es converteix en un escut màgic contra el càncer, se sap que alguns aliments poden ser útils per prevenir la formació i propagació de cèl·lules canceroses. Diferents estudis en proveta, com en animals, han revelat aquest tipus d'efecte anticancerigen en fruites com l'açaí; concretament reduint la incidència de càncer de bufeta i de còlon.

Com podem menjar açaí?

Es tracta d'una fruita que podem trobar fàcilment al supermercat, però principalment dessecada o congelada (la polpa en especial). Depenent de com la trobem, hi ha diferents opcions per preparar-la, ja sigui en forma de sucs o en delicioses postres i bescuits.

També les podem combinar amb llet i elaborar un deliciós i nutritiu batut. Es converteix, a més, en una altra opció molt interessant, ja que ens ofereix la possibilitat de consumir-ne la polpa, gaudint, així, de tots els beneficis.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!