Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Miguel Lurueña, bitllets i oli d'oliva

Un expert revela el truc que fa servir per estalviar molt en oli a casa seva

Seguint aquest truc de Miguel Ángel Lurueña, podreu estalviar 7 euros per cada litre d'oli d'oliva sense esforç

El preu de l'oli d'oliva està encara molt alt i no sembla que comenci a baixar. Els consumidors cada cop més fan el que poden per intentar estalviar ni que sigui una mica en aquests temps on els preus són tan alts. Miguel Ángel Lurueña, doctor en Ciències i Tecnologia d'Aliments, ha revelat un truc fantàstic per estalviar oli d'oliva a casa nostra.

Lurueña ha fet una entrevista a La Voz de Galicia i se li ha preguntat per quin és el millor oli per fregir. Sobre l'oli d'oliva verge, l'expert ha assegurat que fer-lo servir per fregir "és un malbaratament".

"Amb les altes temperatures del fregit, l'oli es deteriora i perd aquestes característiques que fan que aquest oli sigui el millor: els antioxidants". És aconsellable utilitzar oli l'oliva verge extra per a amanides o per a una torrada, però no és recomanable utilitzar-lo per fregir.

El truc d'un expert que us farà estalviar 7 euros per cada litre d'oli d'oliva

Alhora, aquest ha revelat quants diners podem estalviar a casa fent servir segons quins olis. Un estalvi que pot assolir els 7 euros per cada litre si fem servir oli de pinyolada d'oliva, que està al voltant dels 4,5 euros/litre. I també si fem servir oli de gira-sol alt oleic, que està a una mica menys de 3 euros/litre.

Lurueña assegura que "és millor fer servir altres olis que tenen millors característiques davant de les altes temperatures. Per exemple, l'oli d'oliva normal o el de gira-sol alt oleic.

Aquests resisteixen millor a les altes temperatures perquè tenen menys quantitat d'àcids grassos poliinsaturats, que són els que es deterioren fàcilment amb la calor”, expressava a la citada entrevista.

L'expert també va parlar a través del seu compte de 'X' per comentar una notícia que difonia el truc sobre l'oli. Ha tornat a deixar clar que "el que és bo de l'oli d'oliva verge és l'aroma i els antioxidants. I que ens els carreguem quan el fem servir per fregir".

Així doncs, el truc és simple. Quan hagis de fer servir l'oli en cru, sempre és millor que facis servir d'oliva verge extra. És més car, però té millors propietats per al nostre organisme.

D'altra banda, quan el que vols es cuinar amb l'oli, pots fer servir qualsevol altre més barat. Per fregir, per posar a la paella, etc. És millor triar un oli no tan car.