Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un establiment Mercadona i una altra del nutricionista Roberto Vidal amb una altra imatge de la carn de pollastre de kebab de Mercadona

Un nutricionista analitza una popular carn de Mercadona i s'emporta una gran sorpresa

La carn de kebab de Mercadona és un aliment molt venut en aquest supermercat, però els valors nutricionals no són exactes

La carn de Kebab de Mercadona és un dels aliments més venuts d'aquest supermercat. Els kebabs s'han posat de moda, i això s'ha notat. La gent la veu com una opció de sopar ràpida de fer i també de menjar aquest tipus d'àpat de forma més casolana.

Tot i això, fa uns mesos el nutricionista Roberto Vidal va fer un vídeo a Tik Tok que ràpidament es va tornar viral. Explicava que la qualitat del producte havia empitjorat notablement.

Va notar un augment considerable en la quantitat de greix i la presència de trossos de pell. Va ser tan gran l'abast del vídeo, que Mercadona va decidir retirar el producte temporalment.

Tot i això, uns mesos després van tornar a posar-lo a la venda amb algunes millores. Però Vidal no estava gaire content, motiu pel qual va enviar a un laboratori una mostra d'aquesta carn de Kebab. Volia que verifiquessin si complia els valors nutricionals declarats pel fabricant (l'empresa Özturk Quebap Producción SL).

Resultats de l'experiment de Vidal amb la carn de kebab de Mercadona

Els resultats han estat força clars. Gràcies a aquesta anàlisi, sembla que no és veritat tot el que ens expliquen a l'envàs de la carn de Kebab de Mercadona. Al seu etiquetatge podem llegir que té 191 calories, però els resultats de l'anàlisi diuen que en realitat compta amb 204 calories, tot i que això no es considera significatiu.

Imatge de fons d'un supermercat Mercadona i una altra de la carn de kebab venuda per la marca
Es tracta d'una carn que ve en bossa i ja tallada i llesta pel seu ús | Mercadona, Europa Press

Pel que fa a les proteïnes, el fabricant indica que conté 22,4 grams. Els resultats, per contra, indiquen que contenen 20,5 grams.

Els carbohidrats segons la marca són de 2,7 grams i segons el laboratori només de 0,5 grams. I compte perquè això és beneficiós per al fabricant.

Finalment, trobem la diferència en els greixos. Mentre que el fabricant d'aquest article diu que hi ha 10 grams per cada 100 grams de producte, l'anàlisi mostra que en realitat són 14,5 grams.

Aquest sens dubte és el pitjor resultat, ja que representa un excés del 45 %. Segons aquest resultat, el producte no compleix la normativa establerta en termes de contingut de greixos.

Taula amb les diferències en les dades donades per Mercadona i el laboratori

DADES DE MERCADONADADES DE LABORATORI
Valor energètic191 Kcal204 Kcal
Hidrats de carboni2,7 g<0,5 g
Proteïnes22,4 g20,5 g
Greixos20 g14,5g

Finalment, el nutricionista Roberto Viral ha expressat que esperava que els resultats fossin pitjors. Diu que és per això Mercadona no ha sortit "molt perjudicat" en aquesta anàlisi. Tot i això, el mateix nutricionista dona una alternativa a aquesta carn de kebab, una versió casolana de la qual dona la recepta en un dels seus vídeos.

Preus i ofertes actualitzats el dia 17/02/2024. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i Catalunya Diari no es fa responsable dels canvis possibles.