Imatge d'una dona amb un plat.

Una experta alerta del perill de la dieta més popular a Catalunya

No tot funciona per perdre alguns quilos i lluir un millor físic

Ja s'apropa l'estiu i, amb això, arriba l'operació biquini. Generalment, aquesta consisteix a començar una dieta que promet perdre pes de forma ràpida. Tot i això, els experts diuen que no hi ha dietes que a curt termini obtinguin bons resultats.

El principal problema d'aquest tipus de dietes és que es poden acabar tornant en contra nostra. És el conegut «efecte rebot», que apareix quan deixem enrere aquest règim. Per evitar això, apuntar-se al gimnàs és molt bona opció per mantenir els resultats aconseguits.

L'operació biquini ja ha començat

Des que arriben els dies de calor, l'operació biquini comença a plantejar-se cada vegada més. Així, les persones que s'apunten al gimnàs es dupliquen. I el mateix passa amb les dietes miraculoses que prometen bons resultats en poc temps.

Voler lluir un cos més bonic, tonificat i prim, en la majoria de les ocasions, comporta fer grans sacrificis.

Imatge d'una dona bevent un suc.
La dieta i l'operació biquini no donen resultats miraculosos | Getty Images

El millor consell per aconseguir el teu objectiu

El millor que pots fer si vols perdre pes és canviar els teus hàbits. Com diuen els experts, per lluir bé a l'estiu també cal portar un estil saludable a l'hivern.

Això s'aconsegueix sense esperar miracles. A més, és important optar per una dieta equilibrada que aporti els nutrients necessaris. Si tenim una bona alimentació i fem exercici diàriament, hi ha més possibilitats d'aconseguir un objectiu real.

Els riscos de l'operació biquini

Qualsevol mètode que prometi resultats en poc temps comporta una sèrie de riscos que poden ser perjudicials per a la salut. Així ho diu la psicòloga Itziar Digón, que explica els perills de seguir al peu de la lletra l'operació biquini.

Detall d'una dona medint-se la cintura amb una cinta mètrica
Aconseguir resultats dràstics en poc temps és molt perillós per la salut | Getty Images

La pressió que l'envolta, el principal problema

El principal problema d'aquest mètode és la pressió que pateix l'individu al seu voltant. Aquesta pressió ve per part de la societat i d'un mateix. A això, a més, cal sumar-hi l'alta exigència a què moltes persones sotmeten al seu cos en poc temps.

Els cànons de bellesa, segons l'experta, són tan exigents que ens porten a intentar obtenir resultats poc creïbles. Sobretot, si ens posem a fer-los en tan sols un mes. O, fins i tot, en només unes setmanes.

Resultats ràpids en poc temps, un impossible que es repeteix

Un altre dels problemes de l'operació biquini és fer exercici en excés o seguir qualsevol mena de dieta dràstica en poc temps. És a dir, que es pretén aconseguir en un mes allò que no hem fet tot l'any.

La idea és prendre aquesta operació com un mètode saludable. Si no es fa un ús correcte, l'esgotament o, fins i tot, deixar de menjar són els possibles efectes negatius que comporten.

Kettlebells de colors
S'ha de practicar exercici amb moderació, no en excés  | Getty Images

El canvi dràstic no és el camí

Per acabar, la promesa d'aconseguir un canvi dràstic és un altre dels perills que té aquesta operació. Per això, cal prendre'l com un camí cap a una vida més saludable i activa.

En cap cas, cal veure l'operació biquini o un altre tipus de dieta com un objectiu fàcil. De nou, la clau és tenir un canvi d'hàbits a llarg termini, a més de saber mantenir-ho.