Detall d'una persona posant gasolina a un cotxe

Els experts donen 7 trucs per a estalviar benzina i diners durant les vacances

Si vols estalviar durant les vacances, no et perdis aquests trucs

Arriba l'estiu i les ganes d'anar-se'n de vacances. Per això, moltes persones recorren al cotxe com a mitjà de transport. Tot i això, actualment ens trobem en un dels períodes més complicats per fer-lo servir... i la raó és que el preu del combustible segueix disparat.

Com estalviar en el consum del cotxe?

És important que, si volem estalviar o ser més eficients en el consum del nostre cotxe, coneguem algunes dades tècniques. Per això, hem de tenir present que el consum més gran es produeix quan conduïm per la ciutat per les constants accelerades i frenades.

Foto d'una filera de cotxes aparcats.
Una gran part del consum es produeix quan es condueix per la ciutat. | Getty Images
 

D'altra banda, quan anem per carretera o autopista, el consum es redueix significativament. El fet de mantenir una conducció constant fa que es gasti menys combustible. Això sí, si volem estalviar encara més, haurem de procurar no excedir-nos dels 120 km/h.

Hi ha altres maneres per estalviar encara més. Deixar anar l'accelerador per reduir la velocitat abans de frenar i conduir amb la marxa més llarga ajuden a estalviar combustible. A més, no hi ha res millor que aprofitar la inèrcia del mateix cotxe a les baixades, per gastar el mínim.

Però, a més d'això, també podem posar en marxa algunes pràctiques i hàbits que faran que les nostres vacances ens surtin encara molt més econòmiques. Vegem a continuació quins trucs podem fer servir durant el trajecte i que, a més, faran que paguem menys.

1. Una bona planificació

És el primer punt i el més important. A l'hora d'anar-nos-en de vacances és important que abans de sortir planifiquem la ruta que prendrem. Per això, conèixer el camí més directe farà que el nostre cotxe consumeixi menys combustible i arribarem abans al nostre destí!

2. Compte amb els pneumàtics!

A més de planificar la ruta, també és important que revisem l'estat general del cotxe, sobretot dels pneumàtics. La pressió d'aquests ha de ser la indicada pel fabricant, ja que si és inferior a 0,5 bars, el nostre consum podria augmentar entre un 2 i un 4%.

Foto de cotxes en una carretera.
Una velocitat constant t'ajudarà a estalviar benzina i diners. | Getty Images
 

3. Repassa el maleter

És molt habitual que, en marxar de vacances, comencem a omplir el maleter de moltes coses, entre elles també algunes d'inservibles. Per aquesta raó, et recomanem que abans d'iniciar el trajecte ho revisis tot i reparteixis la càrrega. De vegades, conduir amb més pes del necessari pot fer que gastem fins a un 6% més de combustible.

4. El motor

Si volem reduir el consum de combustible, hem d'arrencar el cotxe de forma lenta i sense trepitjar l'accelerador. És recomanable esperar uns segons abans d'iniciar la marxa i intentar canviar la velocitat de manera progressiva.

5. Compte amb els embussos

Un altre dels imprevistos que ens podem trobar en marxar o tornar de vacances són els embussos. Si preveus que les parades seran prolongades, és millor que apaguis el motor, ja que conduir al ralentí fa que el cotxe consumeixi més.

6. Velocitat constant

Com hem comentat al principi, el que fa que més consumeixi el nostre cotxe són les accelerades i les frenades constants. Per evitar precisament això, procura mantenir una velocitat uniforme i constant, ja que així estaràs optimitzant el combustible.

Imatge d'una mà davant l'aire condicionat al cotxe
Si es circula a altes velocitats, és millor fer servir l'aire condicionat. | Getty Images
 

7. Aire condicionat, sí o no?

Tot dependrà d'on et trobis. Si vas per ciutat, és millor que baixis les finestretes del cotxe. No obstant això, per a trajectes a la carretera o autopista és molt millor encendre l'aire condicionat.

A més de ser una opció més segura, també afavoreix l'aerodinàmica del cotxe. Això és així, ja que anar amb les finestretes baixades a gran velocitat fa que el cotxe consumeixi més.