Imatge d'una mosca negra

El remei casolà per a calmar ràpidament les picades de la mosca negra durant l'estiu

Digues adeu als efectes de la picada de la mosca negra en molt poc de temps

L'estiu és una de les estacions més esperades de tot l'any. Amb l'arribada de la calor, arriben les anhelades vacances. Tot i això, també és una temporada en què cal fer front a certs companys, com ara els mosquits o la mosca negra.

Encara que la seva picada, o millor dit, aquesta mossegada, no és greu, sí que pot arribar a resultar molt molesta. Per sort, hi ha un remei casolà que et pot ajudar a fer-hi front, combatent els seus efectes de forma immediata.

Si tu també t'has hagut d'enfrontar a aquest insecte, o desitges saber tot allò que cal fer en cas que et piqui, pren nota. A continuació, et mostrem un dels millors trucs per calmar el dolor en poc de temps.

Com actuar contra la picada de la mosca negra

La mosca negra és un insecte d'entre 3 i 6 mil·límetres. La seva mida és més petita que la d'una mosca normal i resulta un autèntic problema a zones com ara Aragó, Múrcia, Madrid o Catalunya.

Aquest insecte té una boca en forma de serra i, en mossegar, deixa una ferida a la pell, inoculant la seva saliva. L'efecte immediat és una marca en forma de punt vermell, amb la consegüent inflamació.

En cas que hagis patit la picada de la mosca negra, el primer pas consisteix a netejar la zona. Després, el millor remei és aplicar gel, mai de manera directa, sinó embolicat. D'aquesta manera podràs disminuir la inflamació posterior. 

Veuràs que, en el termini d'una setmana, s'anirà curant sola. Tot i això, si el dolor continua, pots tractar la zona amb antisèptics. A més, és important tenir una bona higiene.

Una persona fent servir repel·lent
Utilitza repel·lents específics o naturals per espantar mosques i altres insectes. | Getty Images

Si cal, també pots aplicar pomades amb corticosteroides. Així, també baixarà la inflamació, un dels primers efectes que notaràs després de la picada. Si presentes signes típics d'una reacció al·lèrgica (inflor als llavis i cara, veu ronca, dificultat per empassar, respiratòria, etc.) el millor serà acudir a urgències.

A més, com a curiositat, després de la mossegada injecta també un anestèsic. Així doncs, no t'adonaràs que t'ha picat fins a hores més tard. No obstant això, no hi ha un risc mortal relacionat amb la picada de la mosca negra, ni tampoc transmet malalties.

Com es pot saber que t'ha picat aquest insecte?

Saber que t'ha picat la mosca negra pot ser senzill. Els símptomes són una inflamació, que resulta molesta i crida l'atenció, que dura aproximada una setmana.

Tot i que, moltes vegades, s'acudeix al metge a causa del desconeixement, no cal fer-ho en cas que t'hagi mossegat aquest insecte. Els efectes acabaran desapareixent.

Així pots evitar la picada de la mosca negra

Amb vista a evitar que et piqui aquest insecte, així com qualsevol altre, el millor és fer ús de productes repel·lents. Si vols fer servir remeis naturals, moltes solucions interessants són aquelles que usen concentrat d'extracte de la flor pelitre, que és un repel·lent natural. També podeu fer ús de granulats.

En tots dos casos, el que aconseguiràs és espantar la mosca negra, però en cap cas eliminar-la. A més, perquè siguin efectius, el millor és aplicar-los cada tres o quatre hores, tant a sobre de la roba com a la pell.

Una altra recomanació per evitar la mossegada consisteix a no passejar a prop de la llera d'un riu a primeres hores del matí o de la tarda. A més a més, és millor no fer servir roba amb colors cridaners.

En definitiva, la picada de la mosca negra és innòcua i els seus efectes duraran tan sols una setmana. Fes servir gel o productes específics per combatre la inflamació i oblida't d'aquest problema durant l'estiu.