Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Edredons de colors

Els experts revelen quin és l'edredó que més protegeix del fred i convé comprar

Amb aquests detalls serà molt senzill comprar el millor edredó

Comprar l'edredó més adequat per a casa teva és molt important, sobretot sabent que l'hivern s'acosta. Tot i les temperatures agradables es resisteixen anar-se'n, la veritat és que el fred està tocant a les nostres portes. I amb ell, arriba la dificultat d'escollir quines peces són les millors per enfrontar-se als seus efectes, sobretot a la nit, el moment en què les temperatures són més baixes. La solució més simple és dormir amb edredó, però realment sabem escollir el més indicat per a la nostra llar? Descobreix el que més et convé.

Aposta pel millor edredó per a l'hivern

Escollir l'edredó més apte per a l'hivern pot esdevenir una tasca àrdua. Recórrer els passadissos dels establiments moltes vegades és una missió sense èxit, per la qual cosa saber prèviament què busquem ens permetrà estalviar temps.

Per poder triar el més adequat, és imprescindible tenir en compte les condicions de la nostra llar i l'estada en què farem servir aquest edredó. Conèixer-ne característiques com ara la temperatura mitjana habitual o quin tipus de calefacció tenim a casa pot ser de gran ajuda. També dependrà de com ets de fredolic, ja que la majoria de botigues ofereixen edredons frescos, càlids o extracàlids. Si ets més calorós, hauràs d'escollir el fresc; en cas contrari, l'edredó extracàlid.

Així mateix, cal saber el pressupost de què hi disposes. Tot i que dependrà de la botiga on vulguis comprar-lo, cal saber que el preu mitjà ronda els 50 euros.

Les característiques més importants per comprar-ne un

El mercat s'actualitza constantment per oferir als clients totes les alternatives possibles. Per això, hi ha edredons de tota mena i dissenyats de diverses maneres. En cas de dubtar quin és el millor, sempre és cal conèixer-ne les característiques més importants.

Foto d'un llit amb llençols blancs
Trobar el millor edredó per a tu és molt senzill. | GETTY IMAGES

1. El «millor» farcit

Depenent de les teves necessitats, hauràs de triar entre un farciment o un altre. Principalment, els edredons es divideixen entre contenir farciment natural o sintètic. Si és natural, predominen aquells amb plomes d'ànec o oca. Els edredons amb aquest farcit tenen un preu més elevat i requereixen neteja professional.

Si en prefereixes un de sintètic, has de saber que solen estar compostos per microfibres o fibres buides. A diferència dels anteriors, són molt més lleugers i antial·lèrgics, transpiren millor i són més fàcils de netejar.

2. El gramatge

Un cop escollit quin farcit t'interessa més, és fonamental saber la quantitat de farciment nòrdic de cada edredó. Segons això, aportarà més o menys calor. A l'hivern és recomanable escollir aquells edredons que continguin entre 400 i 500 g/m2, sempre que les temperatures siguin inferiors als 15 ºC. Si a casa teva és habitual encendre la calefacció o no fa tant de fred a l'hivern, els edredons amb un gramatge entre 250 i 350 g/m2 seran més convenients.

Si també en vols un per a èpoques en què les temperatures no són tan baixes, és millor triar un gramatge entre 100 i 200 g/m2. Encara que depèn de la marca, alguns contenen claudàtors perquè en puguis unir més d'un i així aprofitar-lo durant més temps.

Consells fonamentals de neteja i manteniment

El teu edredó durarà més temps si el neteges i el mantens correctament. La majoria de les recomanacions indiquen que els edredons han de ser rentats un cop l'any com a mínim. A més, un cop usats, s'han de guardar correctament a l'armari. Pots optar per guardar-los lluny de zones amb humitats i dins de fundes de plàstic. Si es tracta d'un edredó de farciment natural, el més recomanable és acudir a centres especialitzats com ara tintoreries, ja que la seva neteja requereix un tractament específic.