Una tassa de cafè amb fruita i un tros de pastís al costat

Fes aquests cinc canvis a l'esmorzar per a aprimar-te ràpidament durant el dia

Un esmorzar sa és primordial per a perdre pes

L'esmorzar, el primer àpat del dia, no només és molt important per a afrontar la jornada amb energia i bon humor. També ho és per a regular el pes. És ben sabut que la millor manera d'aprimar-se és tenir cura del que mengem, i això també s'aplica a l'esmorzar.

El problema és que no solem donar-li la importància que es mereix, i això repercuteix greument en el nostre físic. Afortunadament, amb alguns canvis molt fàcils és possible aconseguir el pes que et proposis, sempre que siguis constant i tinguis paciència.

Cinc canvis a l'esmorzar que t'ajudaran a aprimar-te

Canviar aquests cinc hàbits de l'esmorzar, un àpat que té un paper molt important en el nostre físic, t'ajudaran a perdre pes.

1. Canvia el dolç pel salat

Plat amb un ou, alvocat, bacon, formatge i rúcula
Canvia l'esmorzar dolç pel salat | Getty Images

Si ets fan d'esmorzar dolç, has de saber que molts dels aliments que l'integren no són gens sans. L'ideal és menjar coses salades: torrades amb hummus, alvocat, salmó fumat o formatge, per posar alguns exemples.

Ara bé, si som de dolç al matí i no ho podem canviar, el millor és optar per fruites o begudes naturals, que són dolces per si mateixes.

2. Inclou vegetals 

Diverses fruites tallades
Menjar fruita per esmorzar ajuda a aprimar-se | Getty Images

Encara que pugui sonar una mica estrany, incloure els vegetals a l'esmorzar és la clau per a aprimar-se i portar una dieta òptima.

Tant se val si prefereixes incloure fruites o verdures. Cadascun d'aquests aliments proporciona quantitats diferents i importants de proteïnes, minerals i antioxidants que ajuden a enfortir l'organisme i prevenir malalties.

3. Si menges pa, que sigui integral

El pa és un dels aliments més consumits al nostre país. Més concretament, el pa blanc de motlle és el que acostuma a agradar més.

Pa integral.
El pa integral és la millor opció per a l'esmorzar | Getty Images

No obstant això, si el que vols és portar un estil de vida més sa, has de decidir quina varietat de producte és millor que incloguis a la dieta.

El pa integral és més nutritiu, conté farina no refinada i afavoreix la digestió. I, el més important, controla el pes corporal gràcies a la fibra que conté i és saciant, cosa que ens ajuda a menjar menys quantitat.

4. Inclou també proteïnes

A l'esmorzar, també és important incloure-hi proteïnes, ja que les cèl·lules del cos les necessiten per a funcionar correctament.

Entre les millors fonts de proteïnes que podeu incloure a l'esmorzar destaquen el iogurt grec, la civada i l'ou.

Imatge d'un iogurt natural.
El iogurt conté proteïnes molt bones per a la salut | Getty Images

Tot i això, no oblidis que menjar només proteïnes per esmorzar no és la solució per a aprimar-se, ja que aquest àpat ha de ser equilibrat i també ha d'incloure greixos saludables, vitamines i minerals.

5. Elimina els aliments nocius

Entre els aliments que se solen incloure a l'esmorzar i que més engreixen, trobem els nocius, que són perjudicials per a la salut.

Aquests aliments són molt populars, i els que més destaquen són la brioixeria industrial, els embotits i les begudes preparades de xocolata.

Capsa plena de donuts de diferents gustos
La brioixeria industrial porta molt de sucre i greix | Getty Images

Es poden consumir de manera esporàdica, però és molt important ser conscient que aquests productes es caracteritzen per l'alta quantitat de sucre i additius que contenen, que no són gens adequats per a una dieta sana i equilibrada.

És important recordar que, si de veritat et vols aprimar, el millor és anar a un especialista en nutrició, que t'ajudarà més detalladament a aconseguir els teus objectius. Tu pots!