Foto d'un munt de pessetes.

Fes una ullada a la cartera: la moneda de 2€ per la que et poden donar fins a 1.000€

Aquesta moneda és una peça especial per la qual et poden oferir molts diners

Sí, és cert! Per una 'simple' moneda de 2 cèntims et poden oferir més de 1.000 euros. Això sí, perquè això es compleixi, la peça ha de comptar amb les característiques específiques que li atorguen aquest valor especial.

És una realitat que les monedes d'un i dos cèntims estan cada cop més en desús. No obstant això, segur que conserves alguna d'aquestes monedes de poc valor a la teva guardiola o moneder. Tot i que acostumen a passar desapercebuda, no la menyspreïs, ja que podria valdre més del que t'imagines.

Pots fer-te ric tenint unes quantes monedes

El pas del temps ha jugat un paper fonamental al món de la numismàtica. Els esdeveniments històrics han provocat que els aficionats revalorin certes monedes i bitllets, incrementant el seu preu en xifres inimaginables.

Arran d'això, els col·leccionistes han vist la necessitat de crear un mercat de compravenda per aconseguir les millors peces. Això no obstant, no és fàcil aconseguir aquesta classe de medalles i aquí és on passen a l'acció les cases de subhastes.

Foto d'un munt de cèntims d'euro.
Els col·leccionistes sempre estan disposats a pagar molt per algunes monedes. | Getty Images
 

Les empreses dedicades a la compravenda han descobert un nou negoci que ha revolucionat el món del col·leccionisme. Ara hi ha plataformes que es dediquen exclusivament a la licitació de monedes i bitllets.

En aquestes pàgines web se solen trobar peces de tota mena i valor, tanmateix, de vegades també es poden descobrir exemplars especials. Aquest és el cas d'Etsy, l'empresa dedicada a les licitacions en línia, que va subhastar una moneda de 2 cèntims per més de mil euros.

La moneda de 2 cèntims per la qual et poden donar 1.000 euros

Com amb les pessetes i altres classes de monedes, els col·leccionistes ofereixen grans quantitats de diners per aquells cèntims, euros i bitllets actuals amb característiques especials. No obstant això, no totes les peces col·leccionables són catalogades amb un gran valor monetari. Per això, és imprescindible fixar-se bé en els detalls.

El mes d'octubre passat, la casa de subhastes Etsy va publicar a la seva pàgina web una de les monedes de 2 cèntims més valorades. La licitació inicial de la peça era de 1.004,41 euros. Aquest cèntim d'euro va ser estampat a Astúries l'any 2002 i té un error d'impressió.

Foto de la moneda de 2 cèntims d'Àustria.
Aquest cèntim d'euro va ser estampat a Astúries l'any 2002. | Todocolección (@andialpa2)

 

Es considera de gran valor per ser un dels primers a entrar al cercle de la comunitat autònoma quan es va implantar el nou sistema monetari. Segons la descripció a la pàgina d'Etsy, és una peça que es va deixar de fabricar i no hi ha constància de gaires exemplars.

Avui dia, aquesta moneda ja no es troba disponible a la plataforma de subhastes. No obstant això, hi ha altres pàgines web de venda, i fins i tot especialitzats en numismàtica, on pots trobar-la.

Què pots fer si disposes d'aquest exemplar?

En cas de disposar d'aquest exemplar de 2 cèntims d'euro, pots posar-lo a la venda a través d'algun portal de subhastes especialitzat, com Foronum o Catawiki. Encara que també pots optar per conservar-la i observar si el seu valor incrementa amb el pas del temps.

Tot de bitllets i monedes
Si saps trobar el comprador adequat, és possible vendre aquestes monedes tan estranyes. | Getty Images
 

Segons l'empresa Etsy, és possible que això passi, tenint en compte que es tracta d'una peça pràcticament exclusiva. Si tens dubtes, també pots portar la moneda a qualsevol botiga especialitzada en peces col·leccionables. Allà, un expert podrà reconèixer si és una medalla de gran valor i t'assessorarà, indicant-te els passos que has de seguir per vendre-la.

Recorda que perquè una moneda sigui ben valorada pels experts en numismàtica ha de formar part d'alguna tirada especial o poc repetida. També és important que la peça es trobi en un bon estat de conservació.