Formatges premiats de Mercadona, Dia i Lidl

Els 8 formatges de Mercadona, Lidl i Dia que es troben entre els millors del món

Cada any reben premis als certàmens internacionals atorgats pels més prestigiosos experts en formatges

El formatge és un dels aliments que més es consumeix al nostre país. A més, no cal que recorrem a productors estrangers per fer-nos amb un de qualitat. A Espanya es fabriquen molts tipus que aconsegueixen ser reconeguts pels experts.

En el cas d'aquest producte, hi ha els World Cheese Awards (WCA) i els International Cheese & Dairy Awards (ICDA). Tots dos són premis que busquen treure a la llum quins són els millors formatges del món. I en aquest sentit, Espanya no es pot queixar del nombre de guardons que atresora.

Hi ha supermercats com Mercadona, Lidl o Dia que tenen a les neveres un gran nombre de formatges premiats. Això fa que tinguem la qualitat molt a prop de casa sense necessitat de cercar molt. A més, la varietat és tanta que et costarà triar quina t'agrada més.

Lidl incorpora un nou formatge premiat

Tenir diversos formatges premiats a les seves prestatgeries no ha fet que Lidl es conformi. Per això mateix, ha volgut que altres puguin arribar a tenir un èxit similar i continuar anant a més. Gràcies a aquests, la cadena ha arribat a aconseguir 18 guardons a l'últim certamen internacional de formatges.

Concretament, una de les noves incorporacions a aquests reconeixements ha estat la falca d'ovella amb orenga i mel. Aquesta ha rebut el bronze als World Cheese Adwards. Però no ha sigut l'únic premi, perquè també ha rebut la plata als International Cheese & Dairy Awards.

Però, n'hi ha altres més a la llista de premiats, com el formatge fresc d'ovella (plata al WCA). Una altra plata, aquest cas als ICDA la va rebre la falca de formatge d'ovella amb tòfona. Els sabors més nous també obtenen el reconeixement, com és el cas del formatge d'ovella amb mojo picó (Bronce ICDA).

Quatre formatges de Lidl
Aquests són alguns dels 18 formatges premiats de Lidl | Lidl

El formatge vell torrat de Mercadona no deixa de triomfar

Si hem de parlar de formatges premiats de Mercadona, cal destacar-ne un per sobre de la resta. El formatge vell torrat amb barreja de tres llets segueix donant alegries a la cadena i el seu fabricant de formatge, Entrepinares. Ha aconseguit ser reconegut de nou com el millor formatge espanyol produït amb barreja de llet.

Hi ha una categoria que, encara que pugui semblar menys important, sí que ho és. I és que els formatges en talls són perfectes per fer qualsevol entrepà o afegir a alguns àpats. En aquesta categoria, han estat premiadas les seves llenques per a hamburguesa amb barreja de formatge emmental i cheddar.

Finalment, cal reconèixer tant a Mercadona com a l'empresa Entrepinares altres dels seus premis. Per exemple, han obtingut el segon premi a la categoria de formatges de cabra. El seu formatge manxec també ha estat premiat, en aquest cas amb una tercera posició.

Formatges premiats de Mercadona
El formatge vell torrat i els talls de Mercadona també han estat premiats | Mercadona

Una empresa càntabra està darrere dels formatges premiats de Dia

La Pasiega de Penya Pelada (Hereders de Tomás Ruiz) és una empresa de la localitat càntabra de La Cavada. Gràcies a les seves elaboracions, el supermercat Dia ha aconseguit que un dels seus formatges sigui reconegut mundialment. Es tracta del formatge fumat

Està elaborat amb llet pasteuritzada de vaques de Cantàbria, de pasta premsada i forma cilíndrica. El color ocre del seu exterior i el sabor s'aconsegueixen de manera natural, amb fum de fusta de faig. I és que la seva elaboració es fa mitjançant un procés artesanal aconseguint una textura fina per al nostre paladar.

Formatge fumat de La Pasiega de Penya Pelada de Dia
El formatge fumat de La Pasiega de Peña Pelada és el més destacat de Dia | Supermercados DIA

Són quatre les medalles que aquesta empresa càntabra ha aconseguit en els darrers World Cheese Awards. Des de l´any 1917 s´encarreguen d´elaborar formatges de manera artesanal utilitzant llet de vaques locals. Ara mateix, ja van per la quarta generació de formatgers.