Mans plenes de fruits secs

El fruit sec amb extra de proteïnes que t'ajuda a perdre pes: ideal per a una dieta

Quan en coneguis els beneficis... Segur que l'incorpores a la teva dieta!

Encara queden unes setmanes per acomiadar-nos de l'hivern i fer pas a la primavera. Amb l'objectiu de preparar el cos i estar en forma aquestes vacances, són moltes les persones que ja es plantegen començar a fer dieta.

Bé sigui per baixar de pes o simplement tonificar els nostres músculs, és important tenir en compte els aliments que consumim. De fet, a continuació en parlarem d'un que, quan coneguis tot el que et pot aportar... No deixaràs de consumir-ho!

A partir d'ara hauries d'incorporar aquest fruit sec a la teva dieta

Els fruits secs són un dels grups d'aliments amb més rellevància en l'àmbit nutricional. Estan plens de beneficis i propietats, i per això, molts especialistes i nutricionistes aconsellen consumir-los de manera habitual.

Imatge d'una dona mostrant la seva panxa plana
Moltes persones decideixen iniciar una dieta de cara a l'estiu | Getty Images

Es consideren fruits secs perquè, tal com indica el seu nom, contenen menys del 50% d'aigua en la composició. Són aliments que aporten molta energia, a més de contenir greixos bons i estar plens de proteïnes.

Actualment n'hi ha una infinitat en qualsevol supermercat. De fet, els més consumits solen ser les nous, els pinyons, les pipes, les avellanes o les castanyes. Però compte, perquè n'hi ha un d'especialment interessant que hauries de conèixer: les ametlles.

Segur que les hauràs menjat més d'una vegada, però probablement desconeixies la quantitat de beneficis que et podrien arribar a aportar. En aquest sentit, aquest fruit sec pot ser un dels millors aliats a l'hora de fer dieta.

Les ametlles contenen vitamines i minerals essencials per al nostre cos. Les més destacables, en aquest sentit, són les vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 i E. Pel que fa als minerals, també n'hem d'assenyalar el contingut en calci, ferro, magnesi, fòsfor, potassi , sodi, zinc, coure i seleni.

Un grapat d'ametlles.
Les ametlles són una opció molt nutritiva i saludable | Getty Images

D'altra banda, un dels avantatges que presenta el consum d'aquest fruit sec és la capacitat a l'hora d'absorbir greixos. A més, també són ideals per saciar la gana i així evitar picar entre hores. De fet, els experts recomanen menjar entre 10 i 20 al dia.

I per si no n'hi hagués prou, també és important saber que el seu consum diari ens pot ajudar a mantenir uns nivells de colesterol saludables i a regular el sucre en sang. Ara que coneixes tots aquests beneficis, ja saps... Incorpora-les a la teva dieta!

Altres aspectes que potser no sabies

Després de ressaltar les propietats d'aquest fruit sec, resulta evident el benefici del seu consum. Les ametlles són un dels aliments més saludables a nivell nutritiu, i així sembla que ho avalen diversos estudis.

Una investigació publicada a l'Àsia Pacific Journal of Clinical Nutrition va concloure que les persones que consumeixen fruits secs cremen més calories mentre descansen. Això, evidentment, ens porta a la conclusió de pensar que són ideals per aprimar-se.

De fet, cada ametlla conté ni més ni menys que 20 grams de proteïna. Això, sumat al 10% de carbohidrats d'absorció lenta, la converteix en un aliment ideal per guanyar massa muscular.

Això no obstant, a més de l'alimentació, també hem de tenir present un altre dels pilars fonamentals a l'hora de perdre pes, i és la dieta. Sumant aquestes dues variables, és molt més fàcil aconseguir aquest objectiu.

Així doncs, no t'oblidis de fer activitat física de forma regular. Una de les millors formes de perdre greix corporal, en aquest sentit, és fer exercici aeròbic continuat almenys 30 minuts al dia.

Un exemple és sortir a caminar, anar amb bicicleta o nedar. La importància i l'impacte que té l'exercici en la nostra salut és increïblement beneficiós.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!