Diversos tipus de fruites apilonades.

La popular fruita que has de menjar per tenir un cor jove i no patir anèmia

Aquesta fruita que probablement ja consumiu durant l'estiu us ajudarà a portar una vida més sana

Avui dia, menjar fruita està més associat que mai a una bona salut i un estil de vida saludable. La gran varietat de fruites que tenim al nostre abast ens permet gaudir de milers de sabors i textures. Això sí, segurament cadascú té la seva fruita preferida.

Des del punt de vista nutricional, la fruita és una gran font de vitamines, necessàries per al correcte funcionament del nostre organisme. En aquest sentit, els científics assenyalen que hi ha un tipus de fruita molt popular, amb efectes molt beneficiosos per a la salut del nostre cor.

 

Quina fruita protegeix el cor i preveu l'anèmia?

Assegurar el funcionament correcte del cor és de vital importància. En aquest sentit, per culpa de l'alimentació, aquest òrgan es veu amenaçat per tota mena d'excessos: greixos saturats, begudes energètiques, entre d'altres. Per sort, hi ha una fruita que protegeix el cor i, alhora, preveu la temuda anèmia: la síndria.

Si sou dels que sempre teniu guardada una síndria a casa per als dies més calorosos de l'estiu, tenim una bona notícia per a tu. En aquesta fruita trobaràs un dels aminoàcids més essencials per a l'organisme: la citrulina.

És possible que mai hàgiu sentit a parlar d'aquesta substància, però és un dels compostos responsables d'impedir l'aparició de la fatiga i la debilitat muscular. La seva relació amb la síndria (primera fruita on es va trobar) és molt estreta. T'expliquem els seus beneficis i per què és més important del que penses integrar-la a la teva dieta.

Un gos que sosté una síndria amb la boca.
La síndria és una de les fruites més beneficioses per a la salut. | Getty Images 

La síndria, una de les fruites més beneficioses

La síndria és una fruita que, gràcies a la forta presència de citrulina, t'ajudarà a mantenir el cor jove i fort. Aquest aminoàcid no essencial és responsable d'augmentar els vasos sanguinis i pot millorar la constitució muscular. Per això és important que incorporis aquesta fruita a la teva alimentació.

Existeixen pocs aliments amb grans quantitats de citrulina. Facis o no esport, incorporar la síndria als teus àpats és molt beneficiós.

Apareix també a la carabassa, les nous, els cigrons i els cogombres, però té més presència a la síndria. És imprescindible, per exemple, en el cicle de la urea, que neteja de substàncies perjudicials el cos, com l'amoníac. Per això, sobretot a l'estiu, no t'ho pensis i tingues sempre a mà un tros de síndria per refrescar-te i cuidar-te bé.
Una síndria tallada.
La síndria és ideal per prevenir el risc de patir anèmia. | Getty Images 

Els efectes de la síndria i l'esport

Molts esportistes consumeixen suplements per mantenir un ritme de competició alt. No obstant això, tu també hauries de mirar d'incorporar-la a la teva alimentació, practiquis esport o no. Podràs comprovar com repercuteix positivament a la pressió arterial o al flux sanguini.

Si coneixes algú que pateixi hipertensió o altres problemes cardiovasculars, no dubtis a recomanar-li aquesta fruita. Els estudis afiren que aquest aliment ajuda a generar més energia i reduir la fatiga muscular.

A més, també estimula el desenvolupament d'una millor resistència aeròbica i anaeròbica. Fins i tot, s'han provat els seus bons resultats en uns quants casos d'homes que pateixen disfunció erèctil.

Una persona fent estiraments a un parc.
La síndria millora el teu rendiment esportiu a través de la citrulina. | Getty Images 

Aquells que incorporen la síndria a la seva alimentació acaben obtenint millors resultats esportius: augmenten la força i la resistència dels músculs. Però no només durant les sessions esportives, també després de la pràctica d'exercici, ja que també fa baixar el dolor muscular.

Institucions com la Societat Espanyola de Medicina apunten que uns grams d'aquest component poden ser suficients per notar una notable millora en el rendiment esportiu.

Com preveure l'anèmia?

Els beneficis de la síndria són molts. Gràcies a la seva capacitat per reduir la pressió arterial, pot ser un gran remei fins i tot per als problemes de disfunció erèctil. La síndria també incideixen positivament en el correcte manteniment dels glòbuls vermells, que a la llarga redueix les possibilitats de patir anèmia.

Diversos talls de síndria.
La síndria cuida els nostres glòbuls vermells. | Getty Images 

En definitiva, menjar un tros de síndria té enormes beneficis per a la salut. A més, es tracta d'una alternativa molt més sana als dolços i a la pastisseria industrial, productes amb un alt contingut en calories. Ara que s'apropa la calor, t'hauries de plantejar seriosament augmentar el consum de síndria per beneficiar-te de les seves propietats.