Uvas, plátanos, granadas y mandarinas en un supermercado

La fruita de l'«eterna joventut» és a Espanya: retarda les arrugues i cuida la pell

Aquesta fruita té molts beneficis i és capaç de parar el temps

La fruita de l'eterna joventut és més a prop del que creus. A Espanya es consumeix regularment des de fa milers d'anys i és de les més apreciades pels seus beneficis nutricionals. A més, el seu consum està tan arrelat que, fins i tot, acompanya milions d'espanyols la nit de Cap d'Any.

Per si no ho has endevinat encara, es tracta del raïm, una fruita dolça i amb múltiples propietats. A la Península Ibèrica el seu cultiu es remunta a l'època clàssica, en què era molt apreciada pel vi produït a parir-ne. Però no s'hauria de limitar a aquesta beguda, perquè el raïm és considerat per molts experts com l'autèntica fruita de la joventut.

Els beneficis del raïm que segur que no coneixies

Encara que el raïm té nombrosos els beneficis, en destaquen les seves les propietats per frenar l'envelliment. Tot seguit, t'expliquem en què consisteixen:

1. És rica en antioxidants

El raïm és antioxidant i conté resvetrarol, un tipus de fenol natural que podria protegir algunes fibres musculars del pas del temps. A més, propicia que les connexions neuronals (la sinapsi ) siguin les adequades i no es vegin afectades per l'envelliment.

Copes de vi amb diferents raïms de raïm
El raïm és ric en antioxidants | Getty Images

2. Té propietats antiinflamatòries

Aquestes fruites estan compostes per enzims que les converteixen en aliments antiinflamatoris. La revista mèdica 'Spine' va publicar un estudi que avalava al raïm com a fruita capaç de bloquejar les inflamacions. Aquest fet és essencial per prevenir els dolors relacionats amb la senectut i que poden atribuir al nostre cos.

Mà sostenint un raïm de raïm
La fruita de l'«eterna joventut» pot formar part del teu rebost | Getty Images

3. Regula el fetge

El raïm té propietats desintoxicants que permeten expulsar del nostre cos substàncies nocives que poden afectar la salut. A més, regulen el funcionament del fetge, així que manté ben lluny els possibles problemes hepàtics que es puguin desenvolupar amb el pas del temps.

4. Tractament contra les arrugues

El raïm serveix com a tractament per a les arrugues. Posseeix unes substàncies conegudes com a polifenols, que són beneficioses per al col·lagen de la pell i per a la prevenció de l'aparició de les arrugues.

Tasses amb màscares per a la pell, sabons i esponges
El raïm pot aparèixer en diferents tractaments per a la pell | Getty Images

De fet, és relativament freqüent trobar aquesta fruita com a ingredient de gran quantitat de productes cosmètics per a la pell. El millor és que et pots beneficiar de les seves propietats amb preparats casolans. Prova de picar-la i expandir aquesta massa per la zona que vulguis tractar.

5. Combat la retenció de líquids

Amb el consum de raïm podem eliminar els líquids sobrants del nostre cos de manera natural. De fet, aquestes fruites són molt populars en dietes depuratives .

A més, aporta un gran nombre de minerals i tenen un alt contingut en pectina, component natural que actua de manera similar a la fibra. Alguns estudis demostren que aquesta substància pot ajudar-nos a regular també el colesterol.

6. Combat malalties cardiovasculars

El raïm és útil per a la cura del sistema cardiovascular. Facilita l'augment del flux sanguini i redueix els riscos de patir accidents cardiovasculars. Diversos estudis publicats a 'Journal of Cardiovascular Pharmacology' confirmen la seva eficàcia per al correcte funcionament del cor.

Got de iogurt amb trossos de poma i raïm, de fons una poma i alguns raïms
Pots introduir-les a la teva dieta amb l'esmorzar o com a postres després de cada àpat | Getty Images

7. Protecció natural per als ulls

Un efecte molt comú de fer-se gran és la incipient pèrdua de la vista i l'aparició de problemes amb els ulls. El raïm conté una substància anomenada antocianines (també són unes de les encarregades d'aportar-los la pigmentació ). Aquestes substàncies ajuden a prevenir afeccions oculars degeneratives com les cataractes o la Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE).

També és beneficiós per conservar l'agudesa visual, la capacitat que tenim per percebre o identificar objectes. Alguns estudis duts a terme amb ratolins han demostrat que la retina d'aquells que consumien 3 porcions de raïm, responia millor a les respostes davant la llum.

Nevera amb diferents productes: raïms, pomes, verdures, aigua, llet...
No dubtis més, has d'introduir-la a la teva dieta si vols continuar mantenint jove | Getty Images

8. Ric en vitamines i minerals

El raïm actua com a auxiliars per prevenir altres malalties. La seva aportació vitamínica i en minerals permet que els òrgans funcionin millor, per la qual cosa espantem possibles malalties.

De fet, el consum diari de raïm ajuda a prevenir de malalties com la gota, la hipertensió o l'artritis. En definitiva, és l'autèntica fruita de l'«eterna joventut» que la humanitat sempre ha buscat.