Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb noia menjant bol de fruita i foto de fruita variada

La fruita 'ignorada' que és capaç de controlar el sucre i evitar problemes

És molt nutritiva i beneficiosa, encara que al nostre país no es consumeixi gaire. Troba la manera d'incloure-la a la teva dieta

La inclusió de fruites a la nostra dieta diària és imprescindible per mantenir-nos saludables i equilibrats. Aquests tresors naturals estan plens de vitamines, minerals i antioxidants que brinden innombrables beneficis al nostre organisme, peròhi ha una fruita en particular que sovint passa desapercebuda.

Així mateix, són una excel·lent font de fibra, cosa que afavoreix la digestió i prevé problemes com el restrenyiment. No obstant això, és important destacar que hi ha opcions fruiteres més nutritives i beneficioses que altres, tot i no ser tan populars a la nostra regió.

Quina és la fruita que gairebé no es consumeix i té molts beneficis?

Hi ha una fruita que gairebé no es consumeix, però que té unes propietats molt beneficioses per controlar el sucre i evitar problemes: el kiwi. Aquesta fruita és molt rica en vitamina C, més fins i tot que la taronja o la llimona.

La vitamina C és un nutrient essencial per a l'organisme, que intervé en la formació de col·lagen, ossos, dents i glòbuls vermells. També reforça el sistema immunitari, protegeix les cèl·lules del dany oxidatiu i afavoreix l'absorció del ferro.

Beneficis del kiwi per a la salut

Regula el sucre

Té un baix índex glucèmic (IG), que mesura la velocitat amb què un aliment eleva el nivell de glucosa a la sang. Un IG baix significa que l'aliment provoca una pujada gradual i moderada del sucre, cosa que evita les pujades i les davallades brusques que poden causar hiperglucèmia o hipoglucèmia.

Útil a la pèrdua de pes

També és un aliat per mantenir un pes saludable o per aprimar-se, ja que té poques calories (unes 60 per cada 100 grams) i molta aigua (més del 80%). A més, la fibra produeix una sensació de sacietat que redueix la gana i evita el consum excessiu d'altres aliments.

Enforteix el sistema immune

Com ja s'ha dit, el kiwi és una font de vitamina C, que té un efecte antioxidant i antiinflamatori a l'organisme. Això fa que el kiwi sigui capaç de prevenir o combatre les infeccions, com els refredats, les grips o les angines. També ajuda a cicatritzar les ferides i a regenerar els teixits.

Redueix el risc d'hipertensió

El kiwi també és beneficiós per a la salut cardiovascular, ja que conté potassi, un mineral que regula la pressió arterial i contraresta els efectes del sodi. A més, té àcid fòlic, que prevé l'anèmia i la formació de coàguls a la sang.

Disminueix el colesterol

Finalment, també contribueix a reduir els nivells de colesterol dolent (LDL) a la sang, gràcies a la fibra i als fitosterols, que impedeixen l'absorció del greix a l'intestí. Així, el kiwi evita que el colesterol s'acumuli a les artèries i provoqui arterioesclerosi o l'infart.