Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona amb mal de budell i cercle vermell amb varietat de fruites

Una fruita, la solució natural contra la inflor abdominal, segons un estudi

“Una opció poderosa i subestimada” és la que han descobert uns nutricionistes per a la inflació abdominal

Els nutricionistes han trobat en una fruita comuna la clau per combatre la inflamació abdominal i la retenció de líquids: el plàtan. Tot i que algunes persones encara dubten de la seva inclusió a la dieta per por de guanyar pes, la ciència anima a consumir-ne.

De fet, esmorzar un plàtan cada matí pot ser una opció excel·lent. La salut gastrointestinal es beneficia significativament del consum regular de plàtan, segons una investigació publicada a la revista Gute Microbes.

L'estudi es titula 'El potencial de les pectines per modular la microbiota intestinal humana avaluat mitjançant fermentació in vitro: una revisió sistemàtica'. Aquest destaca la presència de pectina, una forma de fibra dietètica en els plàtans, que pot afavorir el creixement de bacteris beneficiosos a l'intestí.

Aquest efecte pot contribuir a prevenir trastorns digestius, oferint així una solució natural per a aquells que busquen millorar la seva salut abdominal. Et resulta increïble, cert?

Catalunya, un dels principals consumidors de plàtans a Europa

Molta gent sembla resistir-se a adoptar el plàtan com una peça clau per esmorzar, malgrat ser una alternativa més dolça que un bombó de xocolata i cinc vegades més saludable.

Segons la farmacèutica i nutricionista Andrea Vázquez Remuiñán, en declaracions a la revista Vogue, “el plàtan és una bona opció perquè, encara que té fama de ser una fruita calòrica, no és així”. Contrari a la creença popular, la inclusió freqüent de plàtan a la dieta ajuda a combatre la inflor abdominal i fins i tot reduir l'estrès.

El plàtan, ple de prebiòtics

Per la seva banda, la nutricionista Itziar Digón dona suport a aquesta afirmació en assenyalar que "el plàtan conté prebiòtics, específicament el midó resistent tipus 3 (present en plàtans verds)". A això afegeix que "serveix d'aliment per a certs bacteris que habiten al nostre intestí i estan encarregats de formar la mucosa de la paret intestinal".

Diguem que el plàtan emergeix com una opció poderosa i subestimada per combatre la inflor abdominal i millorar la salut gastrointestinal. Malgrat els mites sobre el seu contingut calòric, la ciència dona suport a la seva inclusió en la dieta diària.

Tot destacant-ne les propietats prebiòtiques i la capacitat de modular la microbiota intestinal. Així doncs, incorporar aquesta fruita versàtil i deliciosa a la rutina diària pot ser un pas significatiu cap a una millor salut digestiva i general.