Detall d'una dona amb mal d'esquena tocant-se la ronyonada

La fruita de temporada que et traurà el mal d'esquena en un tres i no res

El seu alt contingut en antioxidants alleuja tota mena de dolors musculars

Consumir fruita diàriament és molt important, ja que ens aporta les vitamines, sals minerals i antioxidants que necessitem per a viure. A més, si és fruita de temporada, encara millor,

De fet, el més recomanable és el consum de fruita de temporada, ja que ens permet apreciar-ne millor el gust, l'aroma i el color. En aquest sentit, hi ha una fruita molt coneguda que és capaç de treure el dolor muscular. Pren nota, perquè, si sols patir episodis intensos de mal d'esquena, hauries de menjar aquesta fruita avui mateix.

La fruita de temporada que treu el dolor muscular

La fruita que agrada a tothom i que alleuja el dolor muscular és la cirera. Els múltiples beneficis que aporta fan que sigui ideal per a regular els nivells de sucre, enfortir el sistema immunològic i combatre el restrenyiment.

Pel que fa al dolor muscular, diversos estudis han demostrat que menjar cireres ajuda a prevenir-lo. A més, són riques en vitamina A i C, una combinació perfecta per a tenir cura de la pell. Ajuden a reduir l'acumulació de cel·lulitis i milloren la circulació.

Detall d'un cirerer
Les cireres agraden a tothom i són molt saludables | Getty Images

 

Per què són bones les cireres per als músculs?

El nostre cos té 650 músculs que ens ajuden a fer tasques bàsiques, com moure'ns o parlar. Quan fem exercici, aquests mateixos músculs es preparen per a posar-se a 'treballar'. És molt comú que després de fer esport sentim dolor, i és una cosa totalment normal.

Quan exercitem el cos, es creen uns microtrencaments que provoquen que el múscul creixi. I són precisament aquests trencaments els que es transformen en un dolor més o menys intens, depenent de l'esforç que fem.

A més, segur que més d'una vegada has sentit parlar de la hipertròfia muscular. Es tracta d'una inflamació que es produeix als músculs després de fer esport, com a símptoma que les cèl·lules comencen a créixer. En aquest sentit, les cireres són un aliat importantíssim, ja que contenen propietats antiinflamatòries.

Una persona fent estiraments en un parc
Les cireres tenen propietats antiinflamatòries | Getty Images

Tot això gràcies al fet que tenen un alt contingut en antocianines. De fet, és aquest component (flavonoide) el que confereix a la cirera aquest color intens i característic. La cirera és la fruita que conté més antocianines, per la qual cosa s'entén per què resulta tan beneficiosa contra el dolor muscular.

Altres beneficis de les cireres

Tot i que el consum de cireres està indicat per a afavorir la recuperació muscular i, per tant, és altament recomanable per a les persones esportistes, hi ha molts altres beneficis pels quals les hauries d'incloure a la dieta.

1. Prevenen el malestar estomacal

Quan es produeixen episodis de vòmit i/o diarreea, el cos pateix una gran deshidratació, fet que també ocasiona la pèrdua de minerals, com el potassi. I el consum de cireres ajuda a restablir aquests nivells.

Un noi amb nàusees i un cubell
Les cireres també ajuden a prevenir les nàusees | Getty Images

 

2. Eviten la retenció de líquids

L'edema, conegut popularment com la retenció de líquids, és un augment en el volum del líquid intersticial, o el que és el mateix: acumulació excessiva de líquids als teixits. Encara que les causes són variades, el consum de cireres pot ajudar a prevenir algunes afeccions, com ara la hipertensió o la gota.

Detall d'unes cames amb una mica de cel·lulitis
El consum de cireres ajuda a eliminar la retenció de líquids | Catalunya Diari

 

3. Enforteixen el sistema immunològic

Les cireres tenen un alt contingut en antioxidants, com els polifenols. Aquests compostos d'origen vegetal es troben en moltes fruites, i gràcies a les propietats que tenen, ajuden a enfortir el sistema immunològic. A més, també estan involucrats en la cura de la pell, ja que la protegeixen del fotoenvelliment.

Imatge de la pell d'una persona.
Les cireres tenen propietats que ajuden a prevenir l'envelliment de la pell | Getty Images

 

Ja no tens excusa per no menjar-ne!

Són moltes les raons per les quals has d'incorporar aquesta fruita a l'alimentació, sobretot si practiques esport. L'alt contingut en potassi i sucre que té ajuda que la recuperació muscular sigui millor i que recarreguis energia.