Rótulo en el exterior de el logo de Carrefour

Els productes que tornen a vendre els supermercats gràcies a la fase 1

La nova normativa publicada al BOE permet la venda d'altres tipus de productes

En el moment en què Pedro Sánchez va anunciar l'estat d'alarma el passat 14 de març, totes les grans superfícies van procedir a precintar les zones de les seves instal·lacions no dedicades a l'alimentació com roba, oci o bricolatge. Ara, la nova normativa publicada al BOE permet que els espais com Carrefour  o Alcampo  puguin reobrir aquestes àrees en aquelles zones que es troben en la Fase 1 de la desescalada.

A la Fase 1 els supermercats  continuen oberts i se'ls permet desprecintar aquelles zones no destinades a l'alimentació pot ampliar la superfície de venda fins a 400 metres quadrats. Fins ara, superfícies com Carrefour o Alcampo estaven obligats a tancar al públic part dels seus locals per permetre només la compra de productes d'alimentació o essencials.

Segons el publicat al BOE, els establiments que es troben en ciutats que han passat a la Fase 1 podran tornar a vendre roba, electrònica o productes de basar.

Després de conèixer-se la nova normativa, Carrefour va posar fil a l'agulla i va enviar un correu electrònic als representants dels treballadors  on els informava que, a partir d'ara, els centres ubicats en zones on han passat a la fase 1, podran reobrir els espais de venda  fins a un màxim de 400 metres quadrats així com «procedir a la venda de tot tipus de productes en aquesta àrea, és a dir, tant aliments i productes de primera necessitat (únics permesos fins a la data) com qualssevol d'aquells la venda va deixar d'estar permesa a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma».

De la mateixa manera, Alcampo ho farà amb els productes que fins ara no podia vendre i que a partir d'ara tornaran a quedar a disposició dels clients.