Els productes que tornen a vendre els supermercats gràcies a la fase 1

La nova normativa publicada al BOE permet la venda d'altres tipus de productes

Rètol a l'exterior de l'logo de Carrefour
Carrefour i Alcampo podran reobrir les zones destinades a productes no alimentaris | cedida

En el moment en què Pedro Sánchez va anunciar l'estat d'alarma el passat 14 de març, totes les grans superfícies van procedir a precintar les zones de les seves instal·lacions no dedicades a l'alimentació com roba, oci o bricolatge. Ara, la nova normativa publicada al BOE permet que els espais com Carrefour o Alcampo puguin reobrir aquestes àrees en aquelles zones que es troben en la Fase 1 de la desescalada.

A la Fase 1 els supermercats continuen oberts i se'ls permet desprecintar aquelles zones no destinades a l'alimentació pot ampliar la superfície de venda fins a 400 metres quadrats. Fins ara, superfícies com Carrefour o Alcampo estaven obligats a tancar al públic part dels seus locals per permetre només la compra de productes d'alimentació o essencials.

Segons el publicat al BOE, els establiments que es troben en ciutats que han passat a la Fase 1 podran tornar a vendre roba, electrònica o productes de basar.

Després de conèixer-se la nova normativa, Carrefour va posar fil a l'agulla i va enviar un correu electrònic als representants dels treballadors on els informava que, a partir d'ara, els centres ubicats en zones on han passat a la fase 1, podran reobrir els espais de venda fins a un màxim de 400 metres quadrats així com «procedir a la venda de tot tipus de productes en aquesta àrea, és a dir, tant aliments i productes de primera necessitat (únics permesos fins a la data) com qualssevol d'aquells la venda va deixar d'estar permesa a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma».

De la mateixa manera, Alcampo ho farà amb els productes que fins ara no podia vendre i que a partir d'ara tornaran a quedar a disposició dels clients.


Comentaris

envia el comentari