El secret més ben guardat de Carrefour i més barat que a Mercadona

La nova aposta de la cadena francesa sorprèn per la seva qualitat

L'hummus de Mercadona s'ha convertit en un dels articles més apreciats de la cadena de supermercats. Es tracta d'un producte fet a base de cigrons, el consum del qual s'ha popularitzat en els últims anys, sent el de Mercadona un referent entre els paladars més exigents.

George Stavrakakis és l'encarregat de fabricar i distribuir aquest excel·lent hummus, sota la marca comercial: YGriega i Simply Greek, aquesta última tota una icona de Mercadona.

El visionari empresari va saber esperar que la nostra cultura gastronòmica s'interessés per altres tipus de cuina i va decidir apostar per fabricar hummus amb una recepta que guardava des dels 17 anys.

L'hummus d'avocat de Mercadona
L'hummus de Mercadona s'ha convertit en un dels articles més apreciats de la cadena | Xarxes socials

La decisió va ser tot un encert: la seva empresa va passar de facturar 1 milió el 2010 a 15 en 2017, segons informa 'El Confidencial'. Ja sigui normal, d'alvocat, de pebrot del piquillo o d'olives de kalamata, aquest producte s'ha convertit en tot un referent entre els consumidors.

Li surt un gran competidor

La gamma d'humus de Carrefour
Carrefour ha decidit apostar per aquest producte | Catalunya Diari

No obstant això, ara ha sortit un competidor directe i més sa a l'hummus de Mercadona, una aposta de Carrefour per potenciar les vendes d'un dels productes més consumits en l'actualitat: l'hummus d'alvocat.

L'alvocat s'ha convertit en una de les fruites de moda en els últims anys, sent una peça fonamental en qualsevol dieta saludable i un imprescindible entre els 'influencers'. No és estrany que la seva fusió amb l'hummus tradicional hagi resultat molt atractiva per als consumidors i el Carrefour hagi decidit apostar per aquest producte.

No obstant això, el més cridaner és que el nou hummus de la gran cadena francesa supera en qualitat el producte estrella de Mercadona i per un preu molt similar. Mentre que el de Carrefour,  elaborat pel grup d'alimentació Taste shukran, especialitzat en cuina mediterrània amb influència libanesa,  costa 1,82 €, la terrina de 200 grams del seu principal competidor costa una mica menys, 1,72 €.

L'hummus de Carrefour, més sa

Atenint-nos a la informació nutricional, l'hummus de Carrefour té menys greixos, més fibra, més hidrats de carboni i més proteïnes. A més, destaca per una major presència de cigrons (52% enfront de 42%) i d'alvocat (24% enfront de 23,5%), els dos ingredients principals. Però sense cap dubte, el producte de  Carrefour marca la diferència per l'absència de conservants.

Mentre que la marca Taste shukran conté ingredients com tahini, aigua, oli de gira-sol, suc de llimona i sal, el de Mercadona inclou nombrosos acidulants (E330 i E270 d'origen vegetal), antioxidant (E300), aromes naturals i conservador (E202) , entre d'altres.