Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una rentadora i dues cistelles plenes de roba i tovalloles de colors i un cercle amb factura de llum i bitllets d'euro

El gran truc per posar rentadores i estalviar a la factura de la llum: una cullerada

Si vols estalviar diners a la teva propera factura, tingues a mà aquest ingredient

No és cap mentida dir que el món i la vida cada dia són més cars. De fet, aquest any hem experimentat la crescuda dels preus de determinats productes i serveis. I en el cas de la llum, és clar que també.

Això, per tant, ens acaba afectant en una infinitat de coses, especialment si tenim en compte que gran part dels nostres electrodomèstics funcionen gràcies a ella. No obstant això, no tot està perdut, perquè hi ha un truc molt efectiu que, a partir d'ara, farà que paguis menys a les teves factures.

L'ingredient que farà que les rentadores siguin molt econòmiques

Tal com comentàvem, el preu de la llum està cada cop més pels núvols, i això és una realitat innegable. Nevera, rentavaixelles, microones, forn, i com no, les rentadores. Aquestes últimes són, per descomptat, indispensables a qualsevol llar.

I és que fer les bugades diàries pot suposar tot un esforç per a més d'un, sobretot si tenim en compte la quantitat d'energia elèctrica que cal. Ara bé, també hem de ser conscients que és tota una necessitat.

Però compte, perquè abans de reduir les vegades que podem posar la rentadora, podem intentar un truc casolà i molt efectiu que farà que aquestes siguin més econòmiques. Per això, només necessitarem un ingredient: percarbonat de sodi.

Una dona assenyalant amb els dits roba blanca al mig del rentat
El percarbonat de sodi és una opció molt efectiva per blanquejar la roba | Billion Photos, Bowonpat

Sembla que una cullerada d'aquest ingredient, juntament amb una altra d'aigua, podrien ser la solució definitiva. Així és, i és que si afegim totes dues a la rentadora, podrem aconseguir que les nostres peces es netegin totalment.

El percabonat de sodi, per si no ho sabies, és una substància que quan entra en contacte amb l'aigua allibera una mena d'oxigen actiu. Aquest oxigen, alhora, actua com un blanquejador natural, el qual a més a més, higienitza la roba.

Aquest truc, per descomptat, és una de les millors alternatives per estalviar diners i no pagar tant a la factura de la llum. Recordem que l'electricitat que consumeix la rentadora, en part, es deu quan aquesta escalfa l'aigua.

Per això, recórrer al percabonat de sodi és un encert segur, ja que per obtenir uns bons resultats no cal que l'aigua estigui necessàriament calenta. Prova-ho, i comprovaràs per tu mateix com de bé queda la roba.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Altres trucs per estalviar a la factura de la llum

Si t'has proposat estalviar a la factura de la llum, estàs de sort. A més d'aplicar el truc que t'acabem d'ensenyar, has de saber que hi ha la possibilitat de dur-ne a terme més. Així, la suma de tots ells, aconseguirà que la teva propera factura no sigui tan cara.

El primer que et volem aconsellar és, que per començar a estalviar diners, optis per fer un ús eficient de la llum. Com ho pots aconseguir? Fàcil, ajustant la potència que tinguis contractada o comparar diferents tarifes de llum.

També hi ha l'opció d'ajustar aquest mateix consum al qual coneixem com a hores vall, és a dir, les hores en què la llum és més barata. Per norma general, les hores vall que millor et poden sortir a compte són entre les 00.00 h i 8.00 h, així com caps de setmana i festius nacionals.

Muntatge factura llum amb bitllets i monedes euro
Posar la rentadora dins les hores vall farà que estalviem diners | Getty Images, PixaBay

A més a més, t'aconsellem que també li facis un ull a l''stand-by', un hàbit de consum la finalitat del qual és estalviar llum. Per exemple, aquells electrodomèstics que no sols fer servir i queden 'suspesos', és millor que els apagues del tot.

I per últim, però no menys important, una altra bona manera de ser eficients en el nostre consum energètic és passar-nos a les famoses bombetes LED. I és que l'ús d'aquest tipus de bombetes us pot permetre estalviar fins a un 80% respecte de les tradicionals. Ara que ja saps tots aquests trucs... Duu-los a terme, i la teva butxaca la notarà!