Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´una imatge de fons d´un bany i en primer pla una mà d´una persona amb una carxofa de dutxa a la mà, i aigua sortint

Remei d'àvia: l'oli que deixarà més que lluent la mampara de la dutxa

Gràcies a aquest remei, la mampara estarà neta i sempre farà bona olor

Potser la majoria de nosaltres estem d'acord que el lavabo és una de les zones de la casa que més se sol embrutar. Tot i això, també és possible que compartim la idea que netejar-lo, al seu torn, és el que ens pot produir més mandra.

Però amb el que et mostrarem avui, ja no hi haurà lloc per a les excuses. A continuació, veurem un remei casolà de l'àvia molt efectiu. Gràcies a ell, el teu lavabo i, especialment, la mampara quedarà brillant i impol·luta. I compte, gairebé sense esforç!

Si vols deixar la mampara lluent, has d'aplicar aquest remei

Netejar una casa és una de les feines que requereixen més esforç, temps i ganes. De vegades és normal que ens manquin una d'aquestes tres coses; o, perquè no dir-ho, que ens manquin totes directament. No obstant això, molt a desgrat nostre, acaba arribant el dia que ens hi hem de posar tant sí com no.

I és llavors quan ens adonem de com de cansat i avorrit és dur a terme aquest tipus de tasques. Ara bé, quan a sobre ens toca dedicar temps al lavabo... la cosa encara es posa més interessant.

Imatge de fons d´un bany amb una dutxa i una pica doble amb un gran mirall i una imatge superposada d´un vàter amb la tapa pujada
El lavabo és una de les zones de casa que més se sol embrutar | Pro Creators, Cmannphoto

Però no et preocupis, perquè no ets ni la primera ni l'última persona a qui li passa això. De fet, cada cop és més la gent que recorre a determinats trucs casolans que, encara que no tothom coneix, ens poden salvar la vida.

Gràcies a ells podem netejar de manera més ràpida, útil i efectiva. I compte, el millor de tot és que es tracta de remeis que, per dur-los a terme, tan sols necessitem alguns ingredients naturals i que segur que tenim per casa.

Sense anar més lluny, a continuació te'n revelarem un que pot ajudar-te en la neteja del lavabo. Concretament, aquest remei de l'àvia és una excel·lent alternativa per deixar la mampara de la dutxa neta i lluent, gairebé sense esforç.

Però, a més d'això, també podràs treure tota la brutícia i, alhora, deixar-hi una bona olor. Com pots veure, és qüestió de matar dos pardals amb una pedra. Així doncs, si vols saber com treure el màxim profit a aquest truc, només necessitaràs tenir a mà oli essencial de gingebre.

Quan el tinguis a mà, barreja aigua calenta amb vinagre i, tot seguit, afegeix 3 o 4 gotes d'aquest oli. Barreja-ho tot molt bé i afegeix-ho en una ampolla d'esprai, que estigui neta i buida. Un cop ho facis, podràs començar a ruixar tota la mampara i de seguida comprovaràs els resultats.

Com podeu veure, es tracta d'un remei casolà molt fàcil de preparar i molt senzill de dur a terme. Gràcies a la seva aplicació, tant la cabina de la dutxa com les mampares quedaran netes i brillants i, a més, desprendran una olor increïble.

Galleda verda amb productes de neteja i cercle vermell amb persona netejant
Gràcies a aquest truc, et podràs oblidar d'altres productes químics de neteja | Pexels, Kaspars Grinvalds

Cada quant hauria de netejar-la?

Bé, si tenim en compte que la dutxa és una de les coses que més acostumem a utilitzar en el nostre dia a dia, l'ideal seria netejar-la diàriament. Tot i això, sovint no és possible, i en aquest cas el que hauríem de fer seria netejar-la, com a mínim, després de cada dutxa.

A més d'aplicar el remei que t'hem mostrat anteriorment, també és important que, si vols deixar el vidre impecable, facis servir una rasqueta de goma. Amb ella podràs acabar d'eliminar l'excés d'aigua que quedi a la mampara.

Però per si no n'hi hagués prou, aquesta goma no només es limita a retirar l'excés s'aigua, sinó que també és ideal per netejar la floridura i els fongs que hi hagi. Tingues en compte aquests dos consells i, si els duus a terme, notaràs la seva eficàcia.