Carret de la compra ple en una botiga de Mercadona

Ho diu l'OCU: els productes que has de substituir a la teva compra per a estalviar més

Descobreix els productes que no has de comprar per estalviar a final de mes

Estalviar a la cistella de la compra ha esdevingut tot un repte. La pujada dels preus de la cistella de la compra i l'escassetat de productes frescos fa que anar al supermercat sigui una odissea. Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha dut a terme un estudi per saber quins són els millors productes per estalviar.

T'expliquem a continuació els productes que et faran estalviar al final de mes a la cistella de la compra, segons l'OCU.

L'OCU recomana aquests productes per estalviar a la cistella de compra

Un estudi recent dut a terme per l'OCU ha constatat que els aliments congelats poden representar un estalvi important a la cistella de la compra. La investigació es va fer a diferents ciutats espanyoles i va analitzar una àmplia varietat de productes congelats, des de verdures i fruites fins a peix i carns.

Els resultats de l'estudi van ser clars: en comparació amb els productes frescos, els aliments congelats ofereixen un estalvi mitjà del 30 % al preu. A més, els aliments congelats tenen una vida útil molt més llarga, cosa que redueix el malbaratament alimentari i contribueix a una alimentació més sostenible.

L'OCU destaca que els aliments congelats també tenen altres avantatges. Per exemple, la comoditat de poder emmagatzemar-los durant molt de temps sense que es facin malbé, la qual cosa permet fer la compra en grans quantitats i reduir les visites al supermercat. A més, els aliments congelats solen conservar millor els nutrients i el sabor que els productes frescos, ja que es congelen en el moment òptim de maduresa.

Entre els productes analitzats per l'OCU, destaquen les verdures congelades, que ofereixen un estalvi mitjà del 35 % en comparació de les verdures fresques. També es va trobar un estalvi rellevant en la compra de fruites congelades, amb un estalvi mitjà del 25 %. En el cas de la carn i el peix congelat, l'estalvi mitjà va ser del 30 %.

Passadís d'
Estalvia a la teva compra prenent millors decisions. | Getty Images

Han assenyalat que els aliments congelats poden ser una bona opció per a aquelles persones que no tenen gaire temps per cuinar. Permeten preparar menjars ràpids i senzills sense necessitat d'anar al mercat cada dia.

Tot i això, l'organització també adverteix que no tots els productes congelats són iguals. És important llegir bé les etiquetes i assegurar-se que els aliments compleixin els estàndards de qualitat i seguretat alimentària. També cal tenir en compte que alguns aliments congelats poden contenir additius i conservants, per la qual cosa és recomanable optar per productes naturals.

Aliments que no has de comprar al supermercat si vols estalviar

Hi ha diversos productes que s'han d'evitar comprar al supermercat si vols estalviar diners. Alguns són:

Menjar precuinat

El menjar precuinat o preparat és més car que el menjar que u mateix cuina. A més, sovint conté més conservants i additius que el menjar fresc.

Carro de la compra ple de productes a un pasadís de l'interior d'un supermercat
L'OCU ha deixat clar què pots fer amb la cistella de la compra per estalviar. | Getty Images

Begudes ensucrades

Les begudes ensucrades, com ara les sodes i els sucs, són costoses i contenen molt de sucre, cosa que pot ser perjudicial per a la salut. Al seu lloc, es pot optar per aigua o te.

Aperitius processats

Els aperitius processats, com ara les patates fregides i les galetes, també són cars i no són gaire saludables. Es poden substituir per fruites fresques o fruits secs.

Productes de marca

Els productes de marca solen ser més cars que els productes genèrics o de marca blanca. Sovint els productes genèrics tenen la mateixa qualitat que els productes de marca i són més barats.

Carn i peix envasat

La carn i el peix envasats solen ser més cars que els que es venen al pes a la secció de carns i peixos frescos. A més, la carn i el peix envasats sovint contenen conservants i additius.

Menjar per emportar-se

El menjar per emportar-se, com ara la pizza i el menjar xinès, és convenient, però també és car. Si es vol estalviar diners, es pot cuinar a casa i portar el menjar a la feina o a l'escola dins d'un recipient reutilitzable.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!