Un home i una dona bevent te

El te ideal per a eliminar els gasos i oblidar-te de la molesta retenció de líquids

Les propietats que té fan que sigui el millor aliat tant per a la salut com per a mantenir la línia

T'imagines un remei casolà que, a més d'eliminar els gasos, també t'aporta moltíssims altres beneficis? Doncs estàs de sort, perquè existeix.

Ja et pots anar oblidant d'aquests malestars estomacals que tant et turmenten. Quan et trobis en una situació incòmoda per culpa dels gasos, el millor que pots fer és recórrer a un mètode que mai falla: un te.

Però no és un te qualsevol, sinó que molt beneficiós per a l'estómac. A més d'acabar amb els gasos, ajuda a perdre pes. Tot seguit t'ho expliquem tot sobre aquest te, que et canviarà la vida per sempre!

Detall d'una persona amb mal de panxa
Els gasos són molt molestos | Getty Images

 

Tenir un ventre pla de manera natural és possible

Aquest te s'elabora amb una planta que és una gran aliada per a la panxa: la farigola. A més de les propietats aromàtiques i medicinals que té, a l'antiguitat també s'utilitzava per a tractar diferents malalties.

Entre tots els usos que té, un dels més famosos és millorar la digestió. I també té propietats diürètiques, així que és ideal per a baixar de pes i eliminar la retenció de líquids.

La farigola, una planta única

De totes les tisanes naturals que existeixen, avui parlarem de la farigola. A més de ser una herba molt apreciada a la cuina, també és un dels millors remeis naturals per aprimar-se.

Gràcies a l'efecte diürètic que té, la farigola estimula la micció. Això ens permet eliminar les toxines i prevenir infeccions del sistema urinari.

Farigola
La farigola és una planta amb propietats aromàtiques i medicinals | Getty Images

Com pots deduir, consumir farigola et pot ajudar a orinar amb més freqüència, cosa que alhora es tradueix a eliminar la retenció de líquids. Si et fas infusions de farigola, a més d'eliminar els gasos, també podràs presumir de ventre pla aquest estiu. I sense esforç!

Com es prepara la infusió de farigola?

Per a fer una infusió de farigola, s'ha d'escalfar aigua en un cassó, i quan comenci a bullir, afegir-hi una culleradeta de farigola. Quan ho facis, abaixa el foc al mínim i deixa-ho bullir durant quinze minuts.

Un cop fet això, deixa reposar la infusió almenys deu minuts i després cola-la. D'aquesta manera, estarà a punt perquè te la beguis. És evident que les propietats d'aquesta planta són indiscutibles, però cal recordar que tampoc se n'ha d'abusar.

També és important tenir present que, si bé és cert que aquesta infusió et pot ajudar a reduir panxa, no n'hi ha prou amb això. El millor que podeu fer és complementar-la amb una alimentació equilibrada i amb activitat física regular. Combinant tots aquests factors obtindràs millors resultats.

La farigola té més propietats

Encara que sigui una gran aliada a l'hora de perdre pes, la farigola és una planta que presenta moltíssimes més propietats per a la salut. També és molt efectiva contra els problemes respiratoris.

Tassa amb un colador d'infusió
Prendre infusions de farigola t'aportarà moltíssims beneficis | Getty Images

Aquesta herba té propietats antitussígenes, antiespasmòdiques i expectorants, cosa que alleuja la irritació de les vies aèries i ajuda a expulsar mocs i flegmes. També és un gran remei antiinflamatori, ja que l'alt contingut en polifenols que té fa que ajudi a la desinflamació.

Una cosa que també cal destacar de la farigola és que conté timol, un oli essencial. És un desinfectant que ajuda a reforçar les defenses.

La farigola, a més, va molt bé per a relaxar-se. Ajuda a disminuir l'ansietat i la tensió, i si te la prens en infusió abans d'anar a dormir, t'ajudarà a agafar la son. Com pots veure, té una infinitat de beneficis!