Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona pujada en una bàscula i cercle vermell amb tipus de cereal

Ideal per perdre pes: el supercereal que potser ignores i prevé el restrenyiment

Hi ha un cereal supernutritiu que, a més d'això, aporta beneficis per aprimar-se i contra el restrenyiment

Els darrers anys, els cereals s'han convertit en un aliment molt popular per perdre pes. En aquesta ocasió, hem descobert quina és una de les opcions més nutritives i ideals que també prevé el restrenyiment.

Sens dubte, els cereals són opcions saludables i nutritives. Això és perquè molts són baixos en calories i alts en fibra, per la qual cosa són una opció ideal per a aquells que busquen controlar la seva ingesta calòrica i sadollar-se per més temps.

Entre els cereals més populars per perdre pes hi ha la civada, el blat sarraí, la quinoa, l'arròs integral i el musli. Tots aquests contenen una gran quantitat de fibra, que ajuda a reduir la gana i evitar la ingesta excessiva d'aliments. Però hi ha una varietat poc coneguda que pot ser molt interessant.

Quin és el supercereal que ens aporta beneficis per perdre pes i contra el restrenyiment?

El mill ha estat un dels cereals més consumits a l'Àfrica i Àsia durant milers d'anys. Però en alguns països el consum és limitat. De fet, no és gaire popular a la gastronomia occidental.

Ara bé, l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO, per les seves sigles en anglès) ha triat el mill com el cereal protagonista de l'any a causa de les seves múltiples propietats i beneficis per a la salut. I és queés un cereal fonamental que proporciona hidrats de carboni complexos i una important quantitat de fibra, per això és apte per a celíacs i amb propietats hipoglucèmiques.

És ric en proteïnes, greixos insaturats, ferro, magnesi, fòsfor, zinc, vitamines del complex B i antioxidants.També és especialment ric en compostos fenòlics, que li proporciona propietats antioxidants i antiinflamatòries.

Diferents estudis han demostrat que també té una acció antimicrobiana, fins i tot contra un bacteri que provoca intoxicacions alimentàries, anomenat Bacillus cereus.

Malgrat tots aquests beneficis, el mill continua sent un cereal poc conegut i poc utilitzat en la gastronomia occidental. No obstant això, hi ha moltes receptes delicioses que es poden elaborar amb aquest cereal, com amanides, guisats o fins i tot postres.

Els beneficis interessants del mill contra el restrenyiment

El restrenyiment és un problema freqüent que afecta moltes persones i es caracteritza per una reducció en la freqüència de les evacuacions intestinals i excrements dures i difícils d'eliminar.

Una dieta rica en fibra és essencial per mantenir una bona salut intestinal i prevenir el restrenyiment. En aquest sentit, el mill és una font excel·lent de fibra, ja que conté al voltant del 10 % de fibra soluble i el 90 % de fibra insoluble.

La fibra insoluble ajuda a augmentar el volum de la femta i a suavitzar-ne la textura, cosa que en facilita l'eliminació. Per aquesta raó, el consum de mill pot ser una opció saludable per a aquells que pateixen restrenyiment.

A més del seu alt contingut de fibra, el mill també conté substàncies anomenades lignans, que poden ajudar a prevenir el restrenyiment. Els lignans són compostos que es troben als aliments d'origen vegetal i tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries.

Altres beneficis del mill que no t'has de perdre

Se sap que el mill és un aliment de baix índex glucèmic, és a dir, que no causa pics de sucre a la sang. Enun estudi dut a terme el 2015, es va demostrar que aquells que consumien mill tenien nivells de sucre a la sang més estables que aquells que van consumir pa blanc.

Aquestes troballes suggereixen que el mill pot ser beneficiós per controlar els nivells de sucre a la sang, que alhora pot ajudar en la pèrdua de pes. A més, també és ric en nutrients com ara ferro, magnesi i vitamines del complex B.