Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una persona traient la roba i una foto netejant els fongs i la brutícia

Si la rentadora fa mala olor o està bruta, anota aquests trucs perquè quedi com a nova

Posa en pràctica aquests trucs molt senzills els resultats dels quals poden arribar a ser sorprenents: rentadora impecable

La rentadora és un dels electrodomèstics més utilitzats a qualsevol llar. Tot i això, molts de nosaltres no prestem l'atenció necessària pel que fa a la neteja i el manteniment. El resultat d'aquesta manca d'atenció pot ser mala olor a la nostra roba, i es pot evitar amb uns trucs senzills.

Neteja del tambor

El tambor de la rentadora és el lloc on es renta la roba. Per tant, és l'àrea més propensa a acumular brutícia, fongs i bacteris, que poden provocar males olors a la rentadora. Per netejar el tambor i eliminar la mala olor, segueix aquests passos:

  1. Activa la rentadora en un cicle d'aigua calenta, cosa que ajudarà a eliminar les males olors, i deixa que s'ompli. No cal afegir detergent ni roba.
  2. Afegeix mitja tassa de bicarbonat de sodi i mitja tassa de vinagre blanc al tambor, i deixa actuar durant uns 30 minuts.
  3. Renta la rentadora novament, fins que passin 30 minuts. Passat el temps, posa-la en marxa amb un cicle d'esbandida i deixa que l'aigua calenta vagi pel tambor, cosa que ajudarà a eliminar qualsevol residu que hi hagi quedat.

Neteja de la goma i el filtre

A més del tambor, la goma i el filtre de la rentadora també poden acumular brutícia i provocar males olors. Per exemple, la goma és propensa a acumular brutícia i residus de sabó. Fes servir un drap humit per netejar-la.

El filtre de la rentadora és responsable d'atrapar el borrissol i altres residus que s'acumulen durant el cicle de rentada. Per netejar-lo, primer retira la tapa del filtre; seguidament, treu el filtre i neteja'l amb aigua tèbia i sabó. Assegura't de treure qualsevol resta de borrissol o brutícia que pugui estar atrapat al filtre.

Per acabar, deixa que s'assequi. Quan hagis netejat la goma i el filtre, deixa'ls assecar per complet abans de tornar a col·locar-los en el seu lloc. És convenient que s'hagin assecat molt bé.

Què fer contra la mala olor de la rentadora?

De vegades, la mala olor pot persistir fins i tot després d'haver netejat el tambor, la goma i el filtre de la rentadora. Per eliminar la mala olor, hi ha uns altres trucs senzills que han passat de generació en generació fins als nostres dies. Pren-ne nota.

Usa llimona

La llimona és un ambientador natural que pot ajudar-te a eliminar la mala olor de la rentadora. Per utilitzar-lo, talla una llimona a trossos petits i col·loca'ls en un recipient. Posa el recipient al tambor buit de la rentadora i posa-la a funcionar amb un cicle curt amb aigua calenta.

Vinagre blanc

El vinagre blanc és un altre ingredient que pot ajudar a eliminar les males olors de la rentadora. Per utilitzar-lo, aboca una tassa de vinagre blanc al tambor de la rentadora i posa-la a funcionar amb un cicle curt amb aigua calenta.

Bicarbonat de sodi

Finalment, el bicarbonat de sodi és un altre ingredient que et pot ajudar a eliminar les males olors de la rentadora. Mescla mitja tassa de bicarbonat de sodi amb aigua calenta i aboca-ho al tambor buit de la rentadora. Posa la rentadora a funcionar amb un cicle curt perquè el bicarbonat de sodi actuï en l'eliminació de les olors.

Tant la neteja com el manteniment regular de la rentadora és essencial per garantir que funcioni correctament i que no causi males olors a la roba. Seguint els consells esmentats anteriorment, podràs mantenir la teva rentadora en òptimes condicions i perllongar la seva vida útil.